https://imgix.femina.dk/media/16baf47c6e284bf3b55c49c252d293b2.jpg
Gravid

3d scanning - genkend dit barn ved fødslen

14. september 2009
af Else Marie Lehman
foto: Colourbox
En 3d/3/4 scanning har stor betydning for din tilknytning til det kommende barn, vurderer jordemoder Lisette Bjerregaard.

Hos Scanningsjordemoderen Zilstorff & Bjerregaard er man ikke i tvivl om, at man allerede i graviditeten kan genkende fars og mors træk hos det kommende barn. Og eventuelt andre søskendes.

Babyerne er helt unikke
- Det er tydeligt under scanningen, at babyerne er helt unikke, og man kan i de fleste tilfælde se træk, der helt tydeligt ligner mors eller fars. I de fleste tilfælde kan vi give en fornemmelse af, om det mest er mors læber eller fars profil, som barnet har arvet. Det synes de vordende forældrene er helt fantastisk. Er der også ældre søskende, har forældrene yderligere noget andet helt konkret at sammenligne med, fortæller jordemoder Lisette Bjerregaard.

Genkender barnet ved fødslen
- Vi 3d scanner mange gravide, som kommer her for anden eller tredje gang, og det er helt fantastisk at høre, hvad de fortæller. Selv efter flere år kan de finde billederne fra scanningen frem og sagtens se, at mange af barnets træk også var dem, de kunne se under graviditeten, fortæller hun. - Forældrene kan helt klart genkende deres barn ved fødslen, fortæller Lisette Bjerregaard.

Stor betydning for tilknytning
Forældrene beskriver, at det er næsens kontur, læbernes form, kindbenene og ikke mindst profilen samt trækkene som helhed, de genkender. De beskriver en glæde og en ro ved at kunne genkende barnet - som at møde én, de allerede kender. Vi oplever, at en 4d/3d scanning har stor betydning for forældrenes tilknytning til barnet, og at den ligefrem fordrer udviklingen af forældrerollen, lyder vurderingen fra Lisette Bjerregaard.

Læs også:
FAQ om scanning
Scanning kan afsløre Downs syndrom

Læs også