https://imgix.femina.dk/media/4d11bdab940f440eb780dac9d1e8cf45.jpg
Familieliv

Respekt for ammehjernen!

19. januar 2009
af Stine Bjerre Herdel
Stine Bjerre Herdel er nybagt mor til to. Følg hverdagslivets op- og nedture i en småbørnsfamilie her på mama.dk

Visse typer af medicin er påført en lille advarselstrekant, der betyder, at man ikke bør føre køretøjer, når man er påvirket af medicinen. En sådan advarselstrekant burde efter min mening også være påtrykt mødre til spædbørn. Specifikationerne kunne lyde noget i retning af: er du under påvirkning af spædbørn, er det forbundet med risiko at tage hurtige beslutninger og/eller udføre handlinger, der kræver koncentration og/eller opmærksomhed. Som f.eks. at klippe hår eller gå i svømmehallen.

Således blev min mand forleden udstyret med en glatbarberet stribe tværs hen over hovedet. En stribe, der til forveksling lignede en motorvej gennem et marklandskab. Striben var et resultat af, at jeg, som jeg plejer, skulle klippe hans hår. Forskellen på de andre gange og denne var bare, at vi nu har fået en lille datter. Derfor tilbringer jeg for tiden nætterne med at amme og dagene med at koncentrere mig om ting som farven på hendes afføring, om der er skiftetøj i pusletasken, og om man kan nå ind til Bredgade og tilbage mellem to amninger - og hente storebror på vejen. Muligvis var det det sidste, jeg tænkte på, mens jeg klippede min mands hår. I hvert fald glemte jeg at sætte den der lille plasticdims på, der regulerer afstanden mellem barbermaskine og hoved… Han tilgav mig heldigvis hurtigt og fik derefter den korteste klipning, der findes før helt skaldet.

Distrætheden, der melder sig med en baby, oplever jeg ikke for første gang. Jeg var lige så slem under forrige barsel, hvor jeg f.eks. glemte 500 gram oksefars i mikrovnen i fire dage. Bare fordi, jeg lige tog en kvik beslutning om at tø det op til aftensmaden senere. Vinderprisen for ammehjerne tilhører dog en pige fra min nuværende mødregruppe. Hun gik ganske enkelt en tur i svømmehallen - splitternøgen. Efter fire måneder med for mange bleer og alt for lidt søvn er badetøj åbenbart ikke det, der topper den indre huskeliste…

Læs også