https://imgix.femina.dk/media/b13f09c6c66249d1b6e6201097059d76.jpg
Familieliv

De voksne ved alt - med lidt hjælp fra Google

16. december 2008
af Stine Bjerre Herdel
Emil er i Spørge Jørgen-fasen i øjeblikket. Han spørger om alt - og jeg mener virkelig aaalt. Får han ikke et svar, bliver han bare ved med at spørge.

Emil er i Spørge Jørgen-fasen i øjeblikket. Han spørger om alt - og jeg mener virkelig aaalt. Får han ikke et svar, bliver han bare ved med at spørge. Forleden på vej til børnehaven væltede spørgsmålene som vanligt frem. Hvor er bladene på træerne om vinteren? Hvorfor spiser myg blod? Hvorfor har man en mund? Da jeg til sidst måtte give op og svare "det ved jeg ikke" på et af de utallige spørgsmål, kvitterede han prompte med et indigneret "jo, du gør, mor. Du er jo voksen!"

Samme aften skulle vi i julens ånd have risengrød, og da far ikke var hjemme, brugte vi det meste af tiden på at skråle julesange i vilden sky (far er ikke den helt store julefan, så man må tage sig den slags friheder, når man kan). De mest populære var sangen om rensdyret Rudolf og Søren Banjomus, men igen måtte jeg krybe til korset og indrømme, at der var noget, jeg ikke vidste. Nemlig, hvordan teksten til Søren Banjomus lyder. Straks meldte Emils forventning til de voksnes uudtømmelige viden sig igen, og han udbrød et skuffet, "joooh, mor. Kom nu…"

Så for ikke at tabe ansigt for anden gang den dag, tyede jeg til det, der må være en uvidende mors bedste ven: Google. Vi fandt således Banjomusen på Youtube og tilbragte mindst én lykkelig time med julesange sunget af alt fra brave amatører til Gitte Hænning og Otto Brandenburg. Emil var henrykt over klip med nissebanden og hjemmelavede videoer med små rokkende mus, der spillede klaver og banjo. Skulle man være til det lidt mere afdæmpede og traditionelle, så findes der også en hjemmeside med julemelodier spillet på kirkeorgel…

Det bliver helt sikkert ikke sidste gang, jeg bruger Google til at tæmme Spørge Jørgen. Om ikke andet kan man jo Google i smug, så Emil ikke mister sin barnetro på, at de voksne ved alt.

Læs også:
Hvem kan - far kan!
Mor skal i skraldespanden
Offer for nuttekløen
Og der røg facaden
Respekt for ammehjernen
To børn - 1000 bakterier

Læs også