https://imgix.femina.dk/media/b13f09c6c66249d1b6e6201097059d76.jpg
Familieliv

To børn - 1000 sygdomme

31. marts 2009
af Stine Bjerre Herdel
Med to småbørn bliver man hurtigt stamkunde hos vagtlægen og apoteket.

Uden i øvrigt at ville fornærme børns evner i køkkenet, er jeg nødt til at komme med vinterens/forårets mest uundværlige råd: spis aldrig havregrynskugler trillet af en flok børnehave- eller vuggestuebørn. Ikke med mindre du trænger til tre uger på langs i sofaen, mens du forsøger at nedkæmpe alt fra diarre til halsbetændelse. Jeg gør det i hvert fald ikke igen - så er det sagt. Små børn huser på denne årstid fuldstændig enorme mængder af lede baciller på deres små søde barnehænder, og når de ikke selv bliver syge af dem, deler de yderst rundhåndet ud af bacillerne til deres nærmeste familie.

Før jeg fik mit første barn, vidste jeg godt, at småbørn bliver syge tit. Før jeg fik barn nummer to, havde jeg også hørt, at toeren oftere bliver syg som baby, fordi den store slæber sækkevis af baciller hjem fra børnehaven (og det er ved Gud sandt!). Men at jeg skulle tilbringe hele vinteren indhyllet i en tåge af snot, hoste, diarre, eksem, feber, opkast og søvnløse nætter havde jeg nok ikke helt haft fantasi til at forestille mig. Med to små børn bliver man lynhurtigt stamkunde hos vagtlægen og på apoteket, og jeg kan umiddelbart nævne flere navne på penicillin end biler. I dag nåede jeg ikke en gang til frokost, før de havde ringet fra børnehaven for at fortælle, at Emil havde fået "myldrebæ". Og det netop som Milla var ved at blive rask efter fire dage med 40 i feber forårsaget af sin muligvis 10. virus i sit knap seks måneder gamle liv. Eller også var det mellemørebetændelse, jeg har snart mistet overblikket. Og sådan er det bare gået siden midten af december.

I det hele taget er der noget med småbørn og dansk efterår/vinter, der bare på ingen måde harmonerer. November, december, januar og februar burde pilles ud af kalenderen for alle, der har børn under fem. Eller også burde nogen opfinde et afspritningstelt til hjemmebrug, som kan installeres i hoveddøren. Den første køber står klar lige her!

LÆS OGSÅ:
Hvem kan - far kan!
De voksne ved alt
Offer for nuttekløen
Og der røg facaden
Respekt for ammehjernen
Mor skal i skraldespanden

Læs også