https://imgix.femina.dk/media/4d11bdab940f440eb780dac9d1e8cf45.jpg
Familieliv

Hvem ka' - far ka'

18. februar 2009
af Stine Bjerre Herdel
Stines mand bruger nogle lidt alternative metoder, når han skal passe børnene. Men de virker...

Det er ikke alle kvinder, der har den helt store tiltro til mænds evner udi håndtering af småbørn. Personligt er jeg også god for en sandt konfettiregn af råd, hvis min mand skal passe Milla i et par timer. Dertil nikker min mand og smiler sødt - hvorefter han gør tingene på sin egen måde. Ikke at han ikke respekterer det, jeg siger, han har bare sine egne metoder, og det er absolut ikke altid dem, jeg selv ville have brugt! Til gengæld kan man stort set altid være sikker på, at det virker.

F.eks. da Emil var lille, fik min mand ham til at falde til ro ved at spille rockmusik for fuld udblæsning. Emil græd enormt meget, da han var spæd, men en omgang Interpol, Kent eller noget andet i den dur fik ham på et splitsekund til at skifte fra krampegråd til sød søvn. Min mand opfinder også små sindrige systemer, som når han med en lang pind (en gulvliste, vi tilfældigvis havde stående) gynger Millas vugge inde fra arbejdsværelset. På den måde kan han nemlig lulle hende i søvn, mens han ser basket på computeren. Så er alle jo glade.

Han fik også den geniale ide at installere Emils sengelampe ude i brusekabinen, så Emil bedre kunne se, når han sad derinde. Så nu er ungen, der ellers før synes, at det var kedeligt at gå i bad, ikke til at drive op.

Jeg kan selvfølgelig aldrig lade være med at få en anelse hønserøvsmund og i første omgang tænkte "arhj, helt ærligt…". Men ungerne er jo henrykte, og som sagt virker det. Jeg er nok desværre lidt mindre opfindsom og kan sågar være latterligt overbevist om, at det hele ramler, hvis ikke man gør tingene på nogen heeelt specielle måder ("nej, hun kan altså kun sove, hvis man synger elefantens vuggevise"). Men med fare for at lyde som slutningen på en dårlig amerikansk film, så er det sgu så befriende at opleve, at det, der i virkeligheden virker aller bedst på børn, er, når man gør tingene med velment kærlighed. Selve metoden er mere underordnet.

Læs også