https://imgix.femina.dk/media/article/middag.jpg
Familieliv

Mor får 6-årig til at betale for sin mad

6. januar 2016
af Anne Romanelli
En mor har lagt et opslag på Facebook, hvor hun fortæller, at hun lader sin 6-årige søn betale for sin egen middag med sine lommepenge. Opslaget er på under en uge blevet ’liket’ næsten 3 mio. gange.

Amerikanske Nikkole Paulun ønsker, at hendes nu 6-årige søn vokser op og bliver en rigtig gentleman, og hun har fundet på en metode, der skal sikre netop dette.

En gang om måneden tager hun sønnike med på restaurant, lader ham åbne døre og trække stole ud for hende, lærer ham at spørge ind til hendes dag og lader ham betale for middagen med sine lommepenge, som han tjener ved at udføre huslige pligter.

Her er hemmeligheden bag velopdragne børn

- På den måde lærer jeg ham, hvordan man behandler en dame. Jeg lærer ham ordenlige bordmanérer og at det er uhøfligt at sidde med sin telefon på en date med sin mor eller andre for den sags skyld. Han lærer værdien af penge, og hvordan man skal administrere dem. Han lærer at regne, når vi skal finde frem til drikkepengene. Ja, han er ung, men det er aldrig for tidligt at lære sit barn, hvordan man viser respekt for andre, især kvinder, skriver Nikkole Paulun bl.a. som kommentar til Facebook-opslaget.

Delte meninger om opdragelsesmetode

Og det lader til, at hendes opdragelsesmetode er populær hos mange. Siden opslaget blev lagt på Facebook den 1. januar er det blevet ’liket’ over 2,8 mio. gange og delt over ½ mio. gange. Det vælter også ind med positive tilkendegivelser i kommentarfeltet. F.eks. skriver brugeren Lianna Pronio:

- Godt gået, mor! Det er også noget, jeg vil gøre med mine fremtidige børn, og hvis det er en datter, vil jeg få hende til at tage sin far med på date hver måned. Så til alle fædre derude: Gør også dette med jeres døtre.

Børnepsykolog: Forældre i dag svigter deres børn

Omvendt er der i kommentarfeltet også mange modstandere af metoden – f.eks. Saara Belliveau, der skriver:

- Kan vi ikke lige lade være med at proppe alle disse forventninger ned over børn om, at de ’skal’ være i et forhold, og at det skal være heteroseksuelt? Hvorfor ikke lære vores børn at danne stærke venskaber eller at være gavmilde over for dem, som ikke har så meget (ved frivilligt arbejde osv.)? Det vil komme ham langt mere til gavn i livet. At være en god mand handler ikke om evnen til at date, og respekt kan sagtens vises, uden at man kaster omkring sig med penge.

Se også:

https://imgix.femina.dk/eksperiment.jpg

3 opdragelsestyper - hvilken er du?

Læs også