ferie
Familieliv

Forældre tager børn ud af skolen for at spare på ferien

9. februar 2017
af Anne Romanelli
Mange forældre har intet problem med at holde ferie i skoletiden, viser ny undersøgelse.

De kolde måneder har for alvor taget fat, hvilket får mange danskere til at søge mod varmere himmelstrøg, sol og ekstra vitamin D.

Det kan dog, måske særligt i år, være vanskeligt at rejse længere væk i vintermånederne uden at holde ekstra fridage fra job og skole.

Er det ok at sende børn i institution, når man selv har ferie?

Fire ud af ti (41 %) har da også tidligere taget børnene ud af skolen for at rejse uden for skoleferien, mens hver femte (20 %) ingen skrubler har ift. at gøre det, hvis behovet melder sig.

Det viser en undersøgelse foretaget af rejsearrangøren Apollo blandt 1.000 danskere fra hele landet.

Økonomi er årsagen

Når forældre skal pege på, hvorfor de tager deres børn ud af skolen, er en af de primære grunde, at der kan spares en del ved at rejse uden for skoleferien.

Det er især familier med mindre børn, der overvejer at tage børnene med på ferie, når de ellers burde sidde på skolebænken.

10 tips til rejser med små børn

Hele 31 % af forældrene med børn mellem 5 og 9 år kunne godt finde på at tage børnene ud af skolen til fordel for en rejse.

- Det er klart, at rejsepriserne ofte er på deres højeste i skoleferierne. Det handler om udbud og efterspørgsel – også fra andre europæiske lande. Så vi oplever i høj grad, at særligt de lidt dyrere rejser, der går længere væk, også placeres uden for skolernes ferier. Mange vil ganske enkelt have lidt mere for pengene. I vintermånederne er det særligt destinationer som Thailand, Dubai, Bali og De Kanariske øer, der lokker, forklarer Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef for Apollo.

Undersøgelse: Så mange synes, det er ok at holde fri uden børnene

Mener ikke børnene tager skade

Selvom skolen er børnenes 'arbejde', så mener hver tredje dog heller ikke, at børnene tager skade af at holde lidt fri fra skolen, når de drager afsted på ferie.

Det er især forældre med mindre børn, der vurderer, at børnene godt kan holde fri til fordel for kvalitetstid med familien.

Familieferie: Gode råd før I bestiller rejsen

Blot 10 % af de adspurgte forældre med hjemmeboende børn kunne aldrig finde på at tage børnene ud af skolen for at holde ferie, viser undersøgelsen.

Læs også