https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/boernefamillie/2015/maj/strand612.jpg
Familieliv

10 tips til rejser med børn

8. maj 2015
af Redaktionen
Sommeren er lige om hjørnet, og måske skal du snart på familieferie? Her er nogle gode tips til rejser med børn!

1.

Husk underholdning. Små bøger med klistermærker, tusser og pixibøger hitter hos de små, mens elektronisk underholdning og bøger er godt til de lidt ældre.

2.

Dosér underholdningen, så det kommer lidt ad gangen. Når barnet igen keder sig, kan du hive noget nyt frem.

3.
Udnyt, at gammelt med tiden bliver nyt. Du behøver ikke nødvendigvis købe en masse, for børn glemmer, hvad de har. Kig efter hengemte ting i skabe samt i kasser på loftet.

Her kan du købe et armbånd, der virker mod både køre- og søsyge >>

4.
Tag barnets dyne, en pude eller et tæppe, som barnet er trygt ved, med. Og rejs om muligt om aftenen, så barnet kan sove på turen.

5.
Undgå propper i ørerne under flyveturen ved at få gang i ungernes kæber under start og landing: Babyer kan med fordel ammes under start og landing. De lidt større børn kan få æbler, juicebrikker, en slikkepind eller lignende.

6.
Pak med omtanke, så du har de vigtigste ting i håndbagagen - f.eks. bleer, stofbleer, klude, lidt skiftetøj til de mindste, proviant, hagesmække, sutter osv.

7.
Brænd krudtet af inden flyveturen. Mange lufthavne har legeområder, hvor der kan leges og tumles, inden børnene skal sidde stille i flere timer.

Her kan du købe UV-badetøj til børnene >>

8.
Hold pauser, når/hvis det er muligt. Både børn og voksne har godt af at strække benene på f.eks. en længere biltur.

9.
Slap af og lad være med at bekymre dig. Hvis vi bekymrer os eller stresser, vil børnene også gøre det.

10.
Husk, at alt kun er en overgang. Vælger barnet alligevel at skrige sig gennem en del af flyrejsen, er det ikke verdens undergang, og det holder op igen. Og selv om det føles sådan, kan man altså ikke høre barnet i hele flyet.

Sjove mor-citater:

Læs også