Cecilie Hother taler ud om sin kommende rolle som mor.
Familieliv

Cecilie Hother: Jeg frygter lidt at blive mor

Af Redaktionen 30. marts 2016
37-årige Cecilie Hother glæder sig til at blive mor til en ’mirakelbaby’ for første gang til sommer. Men hun frygter det også lidt – især hvis barnet arver hendes gener.

Cecilie Hother om sin kommende morrolle

Tv-værten Cecilie Hother venter sit første barn til sommer, og da hun lider af hormonforstyrrelen pco, som bl.a. kan medføre nedsat fertilitet, kalder hun det kommende barn for sit ’eget lille mirakel’, som hun glæder sig meget til at møde.

Cecilie Hother: Jeg er gravid - mod alle odds! 

- Jeg glæder mig helt vildt. Da jeg fik konstateret pco, fik jeg at vide, at det kunne være svært for mig at blive mor. Jeg havde mentalt sat halvandet år af til at forsøge at blive gravid uden hjælp, men jeg syntes, at naturen skulle have en chance. Og det fik den, og det er som gynækologen også sagde til mig: Mit eget lille mirakel, at det nu er sket, siger Cecilie Hother til ugebladet Søndag

Fik konstateret pco efter udeblevne menstruationer

Cecilie Hother opdagde sin pco-lidelse, da hun var i midten af 20’erne. Hendes menstruation begyndte at udeblive, og ved en blodprøve konstaterede lægerne, at hun havde fået pco.

Her kan du købe graviditetstest over nettet >>

- Nye tal viser, at 20 procent af alle danske kvinder lider af pco, som medfører en række forskellige symptomer. Den værste er for mange nedsat fertilitet. Men ud over det at skulle håndtere, at man måske aldrig vil kunne blive mor, fandt jeg hurtigt ud af, hvor meget pco rokker ved ens selvværd og kvindelighed. Man risikerer at få en række kosmetiske bivirkninger om akne, skægvækst og uønskede fedtdepoter, og fælles for dem er, at de rammer ens forfængelighed hårdt. Jeg har selv i mange år været dødnervøs for, at man kunne se noget, når jeg nu blev fotograferet og filmet tæt på, fortæller Cecilie Hother.

Gravide Cecilie Hother: Se min mave  

Glæder sig til morrollen – men frygter den også

Cecilie Hother ser meget frem til at møde sit barn og se, hvilken personlighed der gemmer sig i det lille væsen. Men lige det med personligheden kan hun også frygte en smule – især hvis barnet ligner sin mor.

- Jeg synes, det er så spændende, at børn bliver født med en personlighed, og jeg glæder mig utrolig meget til at møde vores barn. Jeg frygter det også lidt. For hvis barnet bare arver halvdelen af mine gener, så kan vi lige så godt begynde at sætte beskyttelsesnet op overalt herhjemme, griner hun.

Fødselsvægten påvirker dit barns personlighed

Den 37-årige Cecilie Hother er også spændt på, om hun selv ændrer personlighed som mor.

- Jeg er jo en relativ gammel mor, og jeg har set veninder skifte personlighed, efter de har fået børn, så jeg er ret spændt på, hvordan jeg med min frihedssøgende sjæl vil falde til ro i moderrollen. Men jeg har søskende, som fik børn meget tidligt. De har haft børnene med ude i verden med rygsæk, så jeg ved jo, at meget kan lade sig gøre, hvis man bare gør det på børnenes præmisser.

Cecilie Hother: Nu kender jeg kønnet på min baby

Stjernetegn - sådan er dit barns personlighed:

stjernetegn

Vandmanden (21.januar-18.februar)

Om Vandmanden:

At føle sig fri og individuel er Vandmandens sande side. Hvis du får at vide, at du skal gå til højre, har du i mange tilfælde mere lyst til at gå til venstre, bare for at vise at du selv vil vælge. Dine venner har en stor betydning for dig, og du elsker at arbejde i teamwork/fællesskab. Du er humanistisk af indstilling og holder af mennesker uanset race og religion. Edb, computere, internet, eller andet som tangerer ny teknologi er lige dig. Du er utraditionel, alternativ, humanistisk og kan finde på at chokere det gode borgerskab.

Beskrivende ord:

o progressiv

o original

o idealist

o uegennyttig

o målbevidst

o karismatisk

o opdateret

o visionær

o humanitær

o præsentabel

o opfindsom

o generøs

o inspirerende

o praktisk

o sympatisk

o skødesløs

o åbensindet

o elskværdig

o utraditionel

o Kan være rebelsk

o excentrisk

o ubetænksom

o altid på tværs

o barnlig

o reserveret

o uengageret

o hårdnakket

o asocial

o ukonventionel

o let påvirkelig

Fisken (19.februar-20.marts)

Om Fisken :

Du er det mest opofrende af alle stjernetegnene. Dit livs vigtigste lektie er at sætte grænser samt at udfolde din kreativitet. Som det opofrende væsen du er, arbejder du helst med og for mennesker. Du er en meget følsom, sensitiv og sårbar sjæl, som vil gå langt for at tilgodese dine omgivelsers ønsker og behov. Din fantasi er uovertruffen, og du elsker eventyr. Hvis du ikke arbejder i den kreative verden, så er det at arbejde med eller for mennesker det rigtige for dig.

Beskrivende ord:

o sensitiv

o opfindsom

o multitalent

o mangfoldig

o intuitiv

o medfølende

o social

o sympatisk

o modtagelig

o storhjertet

o generøs

o virkelighedsfjern

o uforudsigelig

o irrationel

o lettroende

o passiv

o ubeslutsom

o usikker

o uvidende

o svag

o døsig

o hævngerrig

o doven

 

Vædderen (21.marts-20.april)

Om Vædderen:

Vædderens tegn er et såkaldt Ildtegn, og du har derfor en medfødt portion ekstra energi med dig, som du givetvis bruger ved fysiske aktiviteter. Du er typen, som helst vil og kan selv. Biler, mekanik og anden transport er noget, som tiltaler dig. Du er god til at få masser af gode ideer, men kan til tider mangle tålmodighed. Den røde farve er aktuel for dig.

Beskrivende ord:

o udadvendt

o energisk

o dynamisk

o modig

o generøs

o stærk

o ekstravagant

o lidt arrogant

o usikker

o jaloux

o bekymret om andres meninger

Tyren (21.april-21.maj)

Om Tyren:

Du elsker jordens glæder såsom mad, sex, musik og almindelig god dansk hygge. Også de jordiske glæder såsom penge og andre værdier er med til at gøre dit liv rigt. Du er godmodig, og der skal meget til for at få dig til at miste besindelsen. Tryghed og stabilitet er et must for dig. Oplevelser i naturen er altid noget, som kan berige dig i krop og sjæl.

Beskrivende ord:

o konservativ

o følsom

o ansvarsbevidst

o omhyggelig

o artistisk

o loyal

o konsistent

o afhængig

o generøs

o fysisk stærk

o seksuel

o kan være rigid

o stædig

o selvisk

o mistænkelig

o hidsig

 

Tvillingen (22.maj-21.juni)

Om Tvillingen:

Du er indbegrebet af charme, nysgerrighed og imødekommenhed. Du er god til at få dine budskaber igennem, hvad enten det er igennem kommunikation, salg eller handel. 'At rejse er at leve' er dit motto, foruden at læse, studere og samtale med andre mennesker. Du er faktisk typen, som kan sælge sand til Sahara, som man siger. Du er også en person, som udmærket kan have to jobs.

Beskrivende ord:

o produktiv

o velformuleret

o intelligent

o nysgerrig

o overtalende

o sjov

o klog

o glad

o udforskende

o glat

o smart

o overbevisende

o underholdende

o flokdyr

o genial

o genstridig

o snakker meget

o anspændt

o snild

o vægelsindet

o overfladisk

o usammenhængende

o irriterende

o irritabel

Krebsen (22.juni-22.juli)

Om Krebsen:

Krebsen kaldes for kernefamiliebegrebets stjernetegn, og derfor har familieliv, børn og omsorg for andre en stor plads hos en Krebs. Det er et vandtegn, som symboliserer følelser og sårbarhed. Også omgivelser i forbindelse med vand er særlig attraktiv for en Krebs, såsom at bo ved vand, at sejle, svømme, dykke mv. Til sidst, men ikke mindst, så holder krebsen af alle slags traditioner.

Beskrivende ord:

o intuitiv

o følsom

o bevidst

o familiemenneske

o hjemmemenneske

o sky

o forstående

o følende

o opfindsom

o afhængig

o konservativ

o kærlig

o humørsvingende

o nærtagende

o fjendtlig

Løven (23.juli-23.august)

Om Løven:

Løven er født til lederskab, anerkendelse og stolthed og er god til at organisere, være idérig og til at inspirere sine omgivelser. Stil, elegance og kvalitet er det, som en Løve føler sig tiltrukket af, intet mindre. Løven er tegnet for børn, leg, sjov og kreativitet. Desuden er Løven det mest gavmilde af alle tegn, så det med at give gaver og ros til andre er med til at gøre livet rigt.

Beskrivende ord:

o udadvendt

o varm

o venlig

o generøs

o loyal

o vellidt

o underholdende

o selvsikker

o glad

o kreativ

o viljestærk

o karismatisk

o stolt

o krævende

o dogmatisk

o kontrollerende

o bange for afvisning

o elsker opmærksomhed

 

 

Jomfruen (24.august-23.september)

Om Jomfruen:

Anliggender omkring kost, krop, helse og gymnastik er interesser, som jomfruen ofte gør sig involveret i. Jomfruen tror ofte, at den er kommet her på Jorden for at tjene andre, hvilket den gør i stor udstrækning. Jomfruer er jordbundne, flittige, pertentlige, arbejdssomme og særdeles ansvarlige. Deres medfødte detaljesans gør dem også meget velegnede til at føre regnskaber, arbejde i et laboratorium eller andet, som kræver sans for detaljer.

Beskrivende ord:

o analytisk

o rationel

o fair

o metodisk

o talentfuld

o planlægger

o hårdtarbejdende

o diskriminerende

o smagfuld

o motiveret

o reserveret

o intelligent

o kreativ

o ordenssans

o struktureret

o kan være kritisk

o streng

o sarkastisk

o snobbet

o snæversynet

 

 

Vægten (24.september-23.oktober)

Om Vægten:

Vægten symboliserer fred, skønhed og harmoni. De hader konflikter og vil altid gøre meget for at imødekomme deres omgivelsers ønsker. De omgiver sig gerne med smukke ting, bor gerne i smukke omgivelser og er også selv typen, som kan lide at klæde sig smukt. De elsker sociale arrangementer, og de er i deres es, hvis de kan hjælpe deres medmennesker. En Vægts svaghed kan ligge i at træffe en beslutning eller at skulle vælge mellem to ting.

Beskrivende ord:

o verdensborger

o raffineret

o elskværdig

o social

o glad

o generøs

o realistisk

o charmerende

o graciøs

o kærlig

o balanceret

o diplomatisk

o udadvendt

o elegant

o flirtende

o dedikeret

o objektiv

o følelsesmæssigt kompleks

o svag

o afhængig

o fraværende

o velargumenteret

o depressiv

o udmattet

o materialistisk

o overfladisk

o selvtilfredsstillende

o nem at støde

o kan være ubeslutsom

 

Skorpionen (24.oktober-22.november)

Om Skorpionen:

En særlig evne til at gennemskue andre mennesker er til stede. Man her finder de bedste psykologer og psykoterapeuter samt folk indenfor bankverdenen, regnskaber og revision, ligesom de også mestrer hemmelighedens kunst til fulde. En Skorpion ønsker at have check og kontrol på ting og sager omkring sig og er f.eks. ikke tilbageholdende med at bruge en smule manipulation for at få det, som den gerne vil. De er også hemmelighedsfulde eller er gode til at finde ind til andres hemmeligheder.

Beskrivende ord:

o lidenskabelig

o aktiv

o magnetisk

o hurtigopfattende

o følelsesladet

o sensuel

o på vagt

o viljestærk

o determineret

o ressourcefuld

o målbevidst

o umiddelbar

o dominerende

o ambitiøs

o frygtløs

o intensiv

o ekstrem

o hævngerrig

o jaloux

o ondskabsfuld

o utilgivende

o bølle

o hærgende

o besiddende

o arrogant

 

Skytten (23.november-21.december)

Om Skytten:

Skytten er et Ildtegn og dermed fuld af fart og action. Den er født nysgerrig og elsker at opleve nye og spændende udfordringer. Skytten vil gerne have et liv, hvor den kan udforske sig selv på sin egen glade og optimistiske facon. Den friske luft og udendørsaktiviteter er noget, som tiltrækker, f.eks. sport eller noget med heste. Udland og rejseaktiviteter hører også under dette tegn. Skytten bliver som regel ikke så længe på det samme sted, men vil hele tiden gerne opleve nye og anderledes horisonter.

Beskrivende ord:

o uafhængig

o ærlig

o optimistisk

o venlig

o drivende

o fri af sind

o humørfuld

o skødesløs

o oprigtig

o filosofisk

o hvileløs

o uhæmmet

o eventyrlysten

o intuitiv

o selvretfærdig

o rebelsk

o uansvarlig

o skødesløs

o upræcis

o overfladisk

o impulsiv

o højrøstet

o skjult

 

Stenbukken (22.december-20.januar)

Om Stenbukken:

Stenbukkens tegn symboliserer alt, som er stabilt, solidt og praktisk. Livets sikkerhed er vigtigt. Stenbukken er kun lykkelig, hvis den er involveret i store projekter, som er rimelig sikre. Vil gerne nå toppen, hvor den faktisk har været på vej, siden den var barn. Den er ikke typen, som brænder broer bag sig, og den kan altid se en fordel i at kende mennesker i lang tid. At tage ansvar, at undervise eller i det hele taget at videregive viden og vækst til andre kan indeholde store værdier for en Stenbuk.

Beskrivende ord:

o beslutsom

o ensporet

o direkte

o seriøs

o produktiv

o konkurrerende

o ambitiøs

o tålmodig

o flittig

o hårdnakket

o konservativ

o stærk

o planlæggende

o den fødte leder

o selvdisciplineret

o cool

o reserveret

o værdig

o autoritær

o organiseret

o målbevidst

o arbejdshest

o ansvarlig

o ubarmhjertig

o traditionel

o kan være streng

o egocentreret

o opportunistisk

o sparsommelig

o nærig

o pessimistisk

o undertrykkende