Cecilie Hother
Familieliv

Cecilie Hother: Jeg frygter lidt at blive mor

30. marts 2016
Af Redaktionen
37-årige Cecilie Hother glæder sig til at blive mor til en ’mirakelbaby’ for første gang til sommer. Men hun frygter det også lidt – især hvis barnet arver hendes gener.

Cecilie Hother om sin kommende morrolle

Tv-værten Cecilie Hother venter sit første barn til sommer, og da hun lider af hormonforstyrrelen pco, som bl.a. kan medføre nedsat fertilitet, kalder hun det kommende barn for sit ’eget lille mirakel’, som hun glæder sig meget til at møde.

Cecilie Hother: Jeg er gravid - mod alle odds!

- Jeg glæder mig helt vildt. Da jeg fik konstateret pco, fik jeg at vide, at det kunne være svært for mig at blive mor. Jeg havde mentalt sat halvandet år af til at forsøge at blive gravid uden hjælp, men jeg syntes, at naturen skulle have en chance. Og det fik den, og det er som gynækologen også sagde til mig: Mit eget lille mirakel, at det nu er sket, siger Cecilie Hother til ugebladet SØNDAG.

Fik konstateret pco efter udeblevne menstruationer

Cecilie Hother opdagde sin pco-lidelse, da hun var i midten af 20’erne. Hendes menstruation begyndte at udeblive, og ved en blodprøve konstaterede lægerne, at hun havde fået pco.

- Nye tal viser, at 20 procent af alle danske kvinder lider af pco, som medfører en række forskellige symptomer. Den værste er for mange nedsat fertilitet. Men ud over det at skulle håndtere, at man måske aldrig vil kunne blive mor, fandt jeg hurtigt ud af, hvor meget pco rokker ved ens selvværd og kvindelighed. Man risikerer at få en række kosmetiske bivirkninger om akne, skægvækst og uønskede fedtdepoter, og fælles for dem er, at de rammer ens forfængelighed hårdt. Jeg har selv i mange år været dødnervøs for, at man kunne se noget, når jeg nu blev fotograferet og filmet tæt på, fortæller Cecilie Hother.

Gravide Cecilie Hother: Se min mave

Glæder sig til morrollen – men frygter den også

Cecilie Hother ser meget frem til at møde sit barn og se, hvilken personlighed der gemmer sig i det lille væsen. Men lige det med personligheden kan hun også frygte en smule – især hvis barnet ligner sin mor.

- Jeg synes, det er så spændende, at børn bliver født med en personlighed, og jeg glæder mig utrolig meget til at møde vores barn. Jeg frygter det også lidt. For hvis barnet bare arver halvdelen af mine gener, så kan vi lige så godt begynde at sætte beskyttelsesnet op overalt herhjemme, griner hun.

Fødselsvægten påvirker dit barns personlighed

Den 37-årige Cecilie Hother er også spændt på, om hun selv ændrer personlighed som mor.

- Jeg er jo en relativ gammel mor, og jeg har set veninder skifte personlighed, efter de har fået børn, så jeg er ret spændt på, hvordan jeg med min frihedssøgende sjæl vil falde til ro i moderrollen. Men jeg har søskende, som fik børn meget tidligt. De har haft børnene med ude i verden med rygsæk, så jeg ved jo, at meget kan lade sig gøre, hvis man bare gør det på børnenes præmisser.

Cecilie Hother: Nu kender jeg kønnet på min baby

Stjernetegn - sådan er dit barns personlighed:

stjernetegn

Læs også