Tips & idéer

Pakkeleg til julefrokosten – her får du reglerne

Til en klassisk julefrokost hører et spil pakkeleg – og helst også et lille skænderi over pakkerne, der hurtigt skifter ejermand! Her får du reglerne til pakkeleg, så I i hvert fald ikke skal skændes over dét...

Når silden, flæskestegen og æbleflæsket er fortæret til julefrokosten, er der ikke noget bedre end at hygge videre ved bordet over et spil pakkeleg. Om det er ”gode” brugbare gaver eller gamle rædsler, bestemmer I selv, men et godt tip er at pakke alle gaver kreativt ind – med stor sandsynlighed bliver der rift om de gaver, der ser smukkest eller mest spændende ud.

Så er der bare reglerne til pakkeleg – dem kan man hurtigt komme op og toppes over, hvis ikke der er enighed om reglerne. Her får du en guide til hvordan man spiller pakkeleg så man undgår kontroverser:

LÆS OGSÅ: Pakkeleg er ofte en del af julefrokosten - og menueen til den får I lige her

Det skal I bruge i pakkeleg:

- 2-3 gaver pr. mand. Det kan være gamle rædsler fra skuffen, sjove ting fra billigbutikkerne eller måske den lysestage du aldrig fik byttet sidste jul?

- Raflebæger og terninger. Hvor mange terninger I skal bruge kommer an på antallet af personer der er med til pakkeleg.

- Et stopur

LÆS OGSÅ: Sådan pynter du julebordet - se 3 forskellige udgaver her

Sådan er reglerne i pakkeleg:

- Start med at lægge alle pakker i en bunke på midten af bordet. 

- Efter tur rafler deltagerne. Hvis man slår en 6’er, må man tage en pakke og lægge på bordet foran sig. Dette gøres indtil alle pakker er fordelt.

- Nu udvælges én person til at have styr på tiden. Vedkommende sætter alarmen til x antal minutter, som resten af deltagerne ikke ved.  

- Derefter går spillet i gang. Alle rafler efter tur – og hver gang, man får en 6’er, må man stjæle en pakke fra en anden deltager.

- Når uret ringer, må man pakke sine pakker op. Alternativt kan man – for at forlænge spillet – aftale, at man kun må pakke én pakke op. Derefter sætter man på ny tiden og starter en ny pakkeleg op.