Hvordan laver man en nem adventskrans
Stil

35 adventskranse du selv kan lave

1. oktober 2022
af Redaktionen
Udgivet første gang d. 12. november 2016. Foto: Pernille Enoch.
En adventskrans er en smuk og hyggelig måde at tælle ned til juleaften på. Det er nu, det er tid til at finde julepynt, søde kogler, glimtende stjerner og mos frem. Der skal laves adventskrans til julen 2022! Her får du 35 smukke bud på årets adventskrans.

Lav din egen adventskrans til julen 2022

Hop ned til de 35 adventskranse, du selv kan lave, ved at klikke her.

Når november går på hæld, og mørket sænker sig hen på eftermiddagen, er det tid til at tænde op i pejsen, hvis du da er så heldig at have sådan én, og samles indendørs med familie og venner.

Efter at have været ude i det kolde vejr, har mange af os mest af alt bare lyst til at sidde i sofaen med et tæppe og en kop varm te, kaffe eller gløgg og hygge sig. Og hvad er mere hyggeligt end en adventskrans med fire lys, der tændes ét ad gangen hver søndag op til juleaften?

Inspiration til årets adventskrans

Du kan købe adventskransen færdiglavet, men det er også meget hyggeligt at lave den selv, og det behøver faktisk ikke være så svært.

Husk at lave årets adventskrans i god tid, så den står klar, når julen banker på døren. Find masser af inspiration herunder, hvor vi har samlet hele 35 skønne julekranse, du og dine nærmeste selv kan lave.

Pssst ... Hvis du har brug for en lækker, varm drik der får julehyggen til at stige, så kan du prøve Mette Blomsterbergs opskrift på en krydret gløgg.

Inspiration til adventskrans, smukke adventskranse, kreative ideer

Hvor kommer adventskransen fra?

Det med at tænde et lys i den smukke adventskrans, er en tradition, der er værd at holde i hævd, for den rummer masser af historie.

Det er en tradition, der ifølge Kristendom.dk kom til Danmark fra Tyskland omkring 1. Verdenskrig i 1914-1918. Fra 1864 til 1920 var Sønderjylland nemlig tysk, og derfor vandrede den tyske tradition med adventskranse let op til det sønderjyske.

Da Sønderjylland i 1920 igen blev dansk, var traditionen allerede stadfæstet i regionen, og langsomt bredte den sig til resten af landet. Især under 2. Verdenskrig blev det at tænde et stearinlys et symbol for håb og frihed.

I gamle dage var kransen traditionelt dekoreret med hvide lys og rødt og hvidt bånd, som symboliserede det nationale bånd til Danmark.

I dag er sagen en helt anden - adventskransen kan nemlig have lige den form og de farver, som den enkelte ønsker. Det eneste krav er, at den skal indeholde fire lys, som symboliserer de fire søndage op til jul.

En anden tysk tradition, vi har taget til os i Danmark, er julemarkederne. Vi har samlet årets julemarkeder her.

Hvordan laver man en nem adventskrans

I dag er sagen en helt anden - adventskransen kan nemlig have lige den form og de farver, som den enkelte ønsker. Det eneste krav er, at den skal indeholde fire lys, som symboliserer de fire søndage op til jul.

En anden tysk tradition, vi har taget til os i Danmark, er julemarkederne. Vi har samlet årets julemarkeder her.

Hvordan laver man en nem adventskrans?

Det behøver ikke være dyrt eller svært at lave en smuk adventskrans. Man kan komme langt med lidt grønt fra haven eller skoven, noget gammelt julepynt og fire bloklys.

Du kan enten gå den traditionelle vej med gran, hvide lys og bånd - eller du kan lave en mere moderne eller alternativ adventskrans med tørrede blomster, julekugler og farvede lys. Den er kun fantasien, der sætter grænser!

Bliv inspireret og få gode ideer til nemme adventskranse her.

Her er 35 adventskranse, du selv kan lave

ADVENTSKRANS - DEN TRENDY

Hvorfor ikke putte masser af planter i din adventskrans til julen 2021?

adventskranse

Du skal bruge: Planter (gerne sukkulenter), mos, et fad og fire bloklys.

Sådan gør du: Fyld et dybt fad med sukkulenter og bloklys, brug evt. lys i forskellige højder. Fyld ud med mos mellem planterne, og pynt med kogler.

Tip: Dekorationen bliver smukkest, hvis der er lidt variation i formen på planterne, så vælg planter, der både er høje og lave, og nogle, der hænger lidt i løvet.

ADVENTSKRANS - DEN STILRENE

Vikl en skødesløs krans af grene fra naturen, og giv den gas med spraymaling i sølv. Sølv er nemlig tilbage på scenen, og julen er et godt tidspunkt at skrue op for den fine farve.

adventskrans

Du skal bruge: Grene fra mariebær, vindseltråd i sølv, spraymaling i sølv og fire bloklys i lysegrå.

Sådan gør du: Klip de tykkeste og ikke bøjelige ender af grenene. Lav en krans i den størrelse, du ønsker, ved at bøje grenene rundt. Fastgør løbende med vindseltråd.

Vikl grenene omkring sig selv, til du har den ønskede tykkelse på kransen. Lad gerne klaserne med bær stikke lidt ud, så kransen ikke bliver for perfekt. Læg kransen med bunden opad, og spray med sølvspray.

Lad den tørre, og gentag på den anden side af kransen. På den måde undgår du, at der kommer alt for mange helligdage. Placér kransen på et lækkert fad og sæt fire lys i midten.

Tip: En gammel efterårskrans fra din hoveddør kan på få minutter piftes op med en omgang spraymaling og genbruges som adventskrans.

Fadet er fra House Doctor.

HÆNGENDE ADVENTSKRANS

Pift en klassisk hængekrans op ved at lave den med grønne grene, som hænger lidt vildt fra kransen. Så får du næsten jungleagtig stemning i dit hjem med en hængende adventskranse.

adventskrans

Du skal bruge: Kraftig ståltråd eller hegnstråd, lærk, efeu, eukalypus, bånd, juletræsholdere og lys.

Sådan gør du: Form en krans af kraftig ståltråd, sno enderne om hinanden for at holde kransen rund. Bind mindre, enkle kviste på af grønt fra lærk, efeu og eukalyptus.

Bind kvistene på, én ad gangen, så kransen ikke bliver for tyk. Bind længere efeugrene på kransen, så de hænger løst ned. Bind bånd fast på kransen fire steder, så den hænger lige. Sæt lysholdere og lys i kransen.

Tip: Gå en tur i haven og lav kransen med ting, du finder der.

Lysholdere er fra Ferm Living.

DEN NEMME ADVENTSKRANS TIL JULEN 2021

Hvem siger, adventskransen ikke kan hænge på væggen og slet ikke behøver at være en krans? Skil dig ud og lav en helt speciel hængende adventskrans med fine vægstager i messing.

adventskrans

Du skal bruge: Fire væghængte lysestager, lys, gran eller andet pyntegrønt. blomsterståltråd og pynt efter smag.

Sådan gør du: Pynt stagerne med lidt grønne grankviste, og fæstn kvistene på stagerne med grøn blomsterståltråd. Sæt lys i stagerne, og lad evt. et lille stykke pynt hænge fra én eller flere af dem.

TIP: Denne krans er lidt dyr, første gang du skal investere i de fire stager. Til gengæld kan du bruge dem uden pynt hele året og igen jul efter jul.

Lysestager fra Hay.

DEN BLÆREDE ADVENTSKRANS

De dyblilla toner sniger sig så småt ind i boligen igen. Overfør dem til din adventskrans, og mix med grålige toner, så får du et smukt og rustikt udtryk. Har du god tid i og et lidt større ambitionsniveau til julen 2021, så kast dig ud i denne smukke adventskrans med hortensiaer.

adventskrans

Du skal bruge: Hortensiaer i mørkelilla, stjerneskærm i lilla, tidsler, rødt græs, egeblade (der er farvet grålige), agapanthus zaaddoos, olivengrene, to vindhekseplanter, to gråbladede planter af typen Dusty Miller, eukalyptusgrene med bær, halmkrans og vindseltråd.

Sådan gør du: Klargør alle dine snitblomster ved at klippe et godt stykke af længden, og placér dem i vand. Klip bladene af vindhekse og gråbladsplanter. Bind farvede egeblade hele vejen rundt om halmkransen.

Bind din krans med de forskellige blomster. Lad hortensia dominere. Mix godt med de grå blade og totter af vindhekseplanterne.

Til sidst stikker du lysspyd i kransen – fire eller seks, eller hvor mange du synes er pænt. Lad spyddene gå igennem kransen, så den hviler på spyddenes ender. Brug kertelys i spyddene.

TIP: Ønsker du en mere holdbar krans, kan du bruge en våd oasiskrans i stedet for en halmkrans. Gør kransen våd, og stik alle snit-blomsterne heri. Blomsterne suger vand fra underlaget og holder på den måde længere.

DEN ALTERNATIVE ADVENTSKRANS

Brug en klassisk blomsterfakir på nye måder, og lad den få hovedrollen i din adventskrans til julen 2021.

adventskrans

Du skal bruge: Blomsterfakir i glas, fire høje hvide kertelys, en tot af vindhekseplanten og et emaljefad.

Sådan gør du: Placér fire kertelys og et par totter vindheks i de huller på blomster-fakiren, der normalt er til blomsterne. Saml fakir, fyrregrene og kogler på en bakke, og supplér med lidt julepynt.

TIP: Blomsterfakir i glas var meget brugt før i tiden til at arrangere blomster i, så de stod på en bestemt måde. Gå i gemmerne, i genbrugsbutikker, eller spørg nogle af de ældre familiemedlemmer, om de skulle have en fakir liggende i gemmerne, som du kan bruge på en ny måde.

GRØN ADVENTSKRANS

Lav en smuk og enkel adventsdekoration med inspiration fra naturen som for eksempel friske dadler og sukkulenter, der kan pynte din adventskrans til jul.

adventskrans

Du skal bruge: Saml forskellige sager fra naturen og pynt med f.ek.s dadler og fire lys.

Sådan gør du: Stil blot lys og dekorer med pynt omkring lysene.

GRAFISKE FORMER ADVENTSKRANS

En lynhurtig og enkel grafisk adventsdekoration til dig, der ikke er til store bundne grønne kranse. Gør dig umage med at finde nogle dekorative lys i forskellige størrelser, da de er en stor del af udtrykket.

adventskrans

Du skal bruge: Lys i forskellige størrelser og pynt efter smag.

Sådan gør du: Stil lysene i hver side af dit fad og pynt.

ADVENTSKRANS MED GENBRUGSGULD

En gammel keramikstage fra 1970’erne fundet på et loppemarked er forvandlet til en unik adventskrans ved hjælp af mos, kugler, fjer og tapeter. Gå i dine gemmer og få inspiration ti, hvordan du kan lave en genbrugskrans til julen 2021.

adventskrans

Du skal bruge: Keramikstage, mos, kugler, fjer, lys og tapeter.

Sådan gør du: Fyld keramikstagen med lys og pynt.

HÆNGENDE, RØD ADVENTSKRANS

Gå efter en orange udgave af den røde farve og dyrk det enkle look, og du vil få en stilren, men julet krans. Du kan enten bruge den som en hængende adventskrans stille den på bordet.

adventskrans

Du skal bruge: Fire lys, pynte græs eller andet efter din smag, snor og en rund stage.

Sådan gør du: Sæt lys i stagen og pynt derefter ved vikle pynte rundt om. Denne adventskrans kan enten hænge eller sættes på bordet.

Tip: Du kan eventuelt pynte den runde stage med tørrede blomster, så du får en adventskrans, der holder hele julen.

ADVENTSKRANS I GULD

Kubusstagen står i rigtig mange hjem, og en lynhurtig adventsløsning er at pynte stagen op og bruge den som årets adventskrans til julen 2021.

adventskrans

Du skal bruge: Kubusstage eller anden, fire lys, grønt, f.eks. gran og eukalyptus, ståltråd og julepynt, der kan hænge

Sådan gør du: Hæng pynten på stagen, pynt med grønt dér, hvor pynten sidder. Brug ståltråd.

Kubusstage i messing er fra By Lassen.

TIP: Du kan også investere i tallene fra et til fire og hænge dem på stagen vha. snor.

NATURLIG ADVENTSKRANS

Er du vild med naturen og det rustikke look, er dette adventskransen for dig!

adventskrans

Du skal bruge: Et stykke kløvet brænde eller et stykke træ, der er fladt i bunden, så det kan ligge stabilt. Lysholdere, limpistol, kviste af grønt samt kogler, et lille dyr og et stenbræt eller fad.

Sådan gør du: Placér brændet på et smukt stenbræt eller en bakke. Klip enderne af lysholderne med en tang, og lim lysholderne på træstykket med limpistol. Sæt lys i lysholderne, og dekorér træstykket omkring lysene med kviste af grønt og kogler. Lim evt. det grønne diskret fast med limpistol. Pynt med grønt og et lille dyr på brættet.

Bræt i lavasten fra Stilleben.

TIP: Er der nisser i din julekasse, kan du erstatte krondyret med et par nisser.

ELEGANT HÆNGENDE ADVENTSKRANS

En spinkel og enkel krans til julen 2021, der vil hænge flot over et spisebord eller i et vindue. Vælg selv, hvor mange lys du vil have i din hængende adventskrans.

adventskrans

Du skal bruge: Kraftig, bøjelig ståltråd, blomstertape, blandede grønne grene, f.eks. ædelgran, eukaluptus og hortensia, grøn blomsterståltråd, grønne bånd, lyseholdere og juletræslys.

Sådan gør du: Klip to stykker lige lang ståltråd, lad dem ligge dobbelt, og form en krans i den ønskede størrelse. Vikl grøn blomstertape om ståltrådskransen, så den er helt dækket. Det gør, at blomster og grønt sidder bedre fast på kransen.

Klip små kviste af forskelligt grønt, og læg et lille bundt kviste på kransen, og bind fast med grøn blomsterståltråd. Gentag, til kransen er fyldt helt ud med grønt. Slut af, og hæft ståltrådsenden på bagsiden af kransen.

Bind bånd i kransen fire steder som ophæng til kransen, saml enderne med en knude i toppen, og hæng kransen op. Bind et par ekstra løse bånd på, der hænger dekorativt fra kransen. Sæt juletræslysholdere på kransen – du bestemmer selv hvor mange.

Tip: Kransen kan også bruges liggende på et fad med klips-juletræslysholdere i stedet. Prøv også at skifte farven på båndet – det giver et helt andet udtryk.

ADVENTSKRANS MED INSPIRATION FRA SKOVBUNDEN

Skab en smuk og spiselig krans i mørke aubergine-toner. Miks blomster, smukke blade og få inspiration til dekorative gevækster fra naturen. Med inspiration fra naturen får en unik adventskrans til julen.

adventskrans

Du skal bruge: Et fad, fire lys, gran og andet pynt (evt. julepynt)

Sådan gør du: Stil lysene på fadet og pynt rundt omkring lysene.

EVENTYRLIGT BLOMSTERBINDERI

En krans, der tager tid – til gengæld vil den helt sikkert belønne med beundrende kommentarer og blikke. Her får du nemlig en adventskrans med hortensiaer og mange andre smukke blomster, der med garanti vil pynte hele julen.

adventskrans

Du skal bruge: Fire bloklys i forskellige højder, hortensia, roser, daddelgrene, kristtjørn, Viburnum (blue muffins), eukalyptus, dekorationsbær (grønne), Kaaps grøn albiflora, halmkrans, vindseltråd, messingmaling og pensel.

Sådan gør du: Kransen er bundet af små totter blomster og bær, den er piftet med små sirlige guldmalede kristtjørn blade. Mange af materialerne er trådede, så det tager lang tid blot at klargøre kransen. Mal ca. 50 små kristtjørnsblade med guldmaling. Sæt dem på ståltråd to og to.

Læg de forskellige blomster i bunker foran dig. Bind kransen ved at lægge små totter af blomster, bær og guldblade skiftevis på halmkransen, og fæstn med vindseltråd.

Fortsæt, til du er hele vejen rundt. Sørg for at komme godt ned i siderne. Placér kransen direkte på bordet eller på et smukt underlag. Placér lysene i midten.

TIP: Lad blot kransen tørre op så får du en adventskrans med tørrede blomster. De fleste materialer vil være smukke tørre. Ønsker du at holde kransen frisk, skal du i stedet for at binde om en halmkrans, stikke blomsterne i en oasiskrans og vande dagligt. Oasiskranse kan bestilles hjem via din lokale blomsterhandler.

DEN MINIMALISTISKE ADVENTSKRANS

Til dig, der egentlig har for travlt i til at lave din egen krans til julen 2021.

adventskrans

Du skal bruge: Fire bloklys, pudemos, kogler fra skoven, bomuldsbånd og et fad

Sådan gør du: Stil lysene op på fadet; læg mos rundt om og kogler i midten, og bind et stykke bomuldsbånd rundt om hvert lys.

LYSER I FLOK ADVENTSKRANS

En rigtig hyggespreder med masser af levende lys og snebær, der både kan bruges som adventskrans og som alternativt kalenderlys hele december 2021.

adventskrans

Du skal bruge: Fire halvkraftige grene, grene med snebær, messingfad, juletræslys, papirler, krogede grene og vindseltråd

Sådan gør du: Klip fire grene, så de i længden er lidt længere end fadets sider. Klip små totter af snebær, og vikl snebærtotter omkring grenene med vindseltråd. Lim grenene på hver side af messingbakken, så de danner en firkantet krans.

Rul 24 små kugler af papirler, kast dem hårdt ned i bordet, så de bliver flade, og stik et lys i hver lerklump. Lad dem tørre, og sæt dem i fadet. Lysene kan nemt skiftes ud, når de er brændt ned.

Fad fra Madam Stoltz.

Tip: Tænd en fjerdedel af lysene ad gangen, eller sørg for, at der er 24 lys i fadet, og brug fadet som kalenderlys.

DEN FEMININE ADVENTSKRANS

Til dig, der går op i det hele – duft, look og oplevelsen ved at gøre det selv.

adventskrans

Du skal bruge: Stor halmkrans, 5 bundter Eucalyptus populus med små bær, limspray, sølvglimmer, ståltråd, fire hvide bloklys, metalspyd og et gråt smalt bånd.

Sådan gør du: Bind eukalyptusgrenene fast på halmkransen med ståltråd. Hvis den skal hænge, skal der blade hele vejen rundt. Skær metalspyddene i passende længder; varm dem op med en lighter eller over et stearinlys, stik dem op i bunden af bloklysene, og placér derefter lysene i kransen.

Spray bærrene med limspray og glimmer, og bind båndet skødesløst omkring lysene.

DEN EKSKLUSIVE ADVENTSKRANS

Til dig, der er til de mere luksuriøse og klassiske adventskranse – og har tid til at lave den.

adventskrans

Du skal bruge: Halmkrans, fire kasser ellekogler på grene, ståltråd, fire bloklys, silkebånd, fire stykker elefanttråd, lim og sølv- eller guldglimmer

Sådan gør du: Start med at sætte god tid af! Det tager omkring to timer at binde de små ellegrene med kogler fast på halmkransen. Start med at binde et par omgange ståltråd rundt om kransen, læg så de små grene helt ind under ståltråden, og stram til.

Læg næste lag grene i samme retning, og stram til med en ny omgang ståltråd. Fortsæt, til hele kransen er dækket. Giv kransen lidt limspray, og drys glimmer over.

Klip elefanttråden i cirka 10 centimeter lange stykker; varm den ene ende op med en lighter eller over et stearinlys, og skub den varme ende to til tre centimeter op i bunden af lyset.

Der skal tre stykker i hvert lys. Placér derefter lysene jævnt i kransen, og bind en silkesløjfe om hvert lys. Efter julen 2021 kan du gemme kransen og bruge den igen næste år med nyt pynt.

Husk: Hold øje med, at lysene ikke brænder ned – både silkebåndet og koglerne går nemt op i flammer!

DEN RUSTIKKE ADVENTSKRANS

Til dig, der har lyst til at ændre stilen for julen 2021 og lave noget andet end de klassiske adventskranse.

adventskrans

Du skal bruge: Fire patinerede urtepotter, 4 bloklys med spyd, pudemos, lidt olivengrene og små kogler, bomuldsgarn, sølvglimmer og oasis

Sådan gør du: Tryk nogle stykker oasis ned i de fire potter, og stik lysene deri. Dæk oasissen med pudemos. Spray eventuelt kogler og olivengrene med lim, og drys med sølvglimmer, inden du binder dem fast om lysene med flettet bomuldsgarn.

DEN DUFTENDE ADVENTSKRANS

Drømmer du om en helt grøn og duftende krans, der står som blikfang midt på bordet, så gå efter denne, der er bundet af fire forskellige slags eukalyptus og lidt hjertegræs. He får du en adventskrans med tørrede blomster, der holder hele julen.

adventskrans

Du skal bruge: Tre-fire forskellige slags eukalyptusgrene (her er brugt Gunnii, Nichollii, Parvifolia, Populus og eukalyptus med bær) hjertegræs. tynd halmkrans (gerne oval), vindseltråd, skiferstykke/bakke, fire mørkegrå bloklys.

Sådan gør du: Vikl halvlange bundter af eukalyptus omkring kransen. Skift imellem de forskellige typer eukalyptus.

Miks lidt hjertegræs ind imellem. Se på femina.dk/krans, hvordan du binder en krans. Afslut, og tryk forsigtigt kransen, så den bliver oval. Placér den færdige krans på et stykke skifer, og sæt 4 bloklys på række i midten.

TIP: Kransen vil tørre efter en uges tid, men vil stadig være smuk. Spray den evt. med en vandforstøver dagligt og giv den længere holdbarhed.

EN ADVENTSKRANS I FLRE NIVEAUER

En elegant og grøn adventskrans med lys i forskellige højder. Eucalyptusgrenene fungerer som prikken over i'et.

adventskrans

Du skal bruge: Grøn oasis, fire forskellige lys, eukalyptusgrene og valmuefrøstande.

Sådan gør du: Læg mindre stykker af grøn oasis på en opsats, og sæt lys af forskellig højde fast i oasissen med et spyd. Læg mos over oasissen, og stik et par eukalyptusgrene i bagest og en julestjerne forrest. Pynt til sidst dekorationen med et par valmuefrøstande.

ADVENTSKRANS I GLAS

Har du en glasvase som du alligevel ikke bruger til noget, så kan du med fordel lave denne enkle adventskrans helt nemt og enkelt.

adventskrans

Du skal bruge: Cylinderformet glas, julekugler, mindre kogler og lysholdere samt lys.

Sådan gør du: Fyld et stort cylinderformet glas med julekugler og mindre kogler. Hæng fire juletræslysholdere på kanten af glasset, og sæt lys i. De tynde lys brænder hurtigt ned, så lysene kan selvfølgelig skiftes ud, når de er brændt ned.

ADVENTSKRANS PÅ BAKKE

Less is more er mantraet for denne meget simple adventskrans. Men smuk er den. Trods den er simple vil den med garanti pynte hjemmet op hele julen 2021.

adventskrans

Du skal bruge: Guldståltråd, fire lys, bakke og pynt efter smag.

Sådan gør du: Sno et stykke tykt guldståltråd om dine bloklys i stedet for tal. Sno det om lyset henholdsvis et, to, tre og fire gange, og klip af på bagsiden. Sæt lysene på en aflang bakke, og pynt den med enkelte stykker pynt.

ADVENTSKRANS PÅ FAD

Et fad kan snildt bruges som bund til en dekorativ adventskrans. Her er det kogler og grene, der giver den helt rigtige julestemning.

adventskrans

Du skal bruge: Fire bloklys, en bakke, kogle, grene og andet julepynt efter smag.

Sådan gør du: Sæt fire større bloklys på en stor bakke og fyld bakken med kogler og grene. Nemmere bliver det ikke! Skal der mere farve på, kan du også lægge lidt pynt ind imellem.

Du kan variere ved at spraymale koglerne med en anden farve, fx sølv, hvid eller guld, eller købe dem færdigmalede. Du kan også spæde til med sukkulenter, porcelænsfigurer eller julepynt. Kun fantasien sætter grænser.

Bakke fra Bloomingville.

FARVERIG ADVENTSKRANS MED TØRREDE BLOMSTER

Er du til de mørke farver, skal du lave denne farverige adventskrans med tørrede blomster til julen 2021.

adventskrans

Det skal du bruge: Halmkrans, guldspray, tynd ståltråd, limpistol. fire kronelys, lysholdere.

Tørrede blomster: Eukalyptus, evighedsblomster, siv, brudeslør, kogler på stilke og tidselblomster.

Sådan gør du: Spray tidselblomster, kogler og eukalyptus med guldspray. Gør det udendørs på et stykke pap, og lad dem tørre et par timer.

Klip alle de tørrede blomster, så stilkene har samme længde (ca. 10 cm), og bind dem omkring halmkransen med den tynde ståltråd. Sørg for at lave små grupperinger af de forskellige blomster, og lad gerne kransen stritte lidt.

Lim de fire lyseholdere fast på kransen med limpistol, placér de fire lys, og kransen er klar til brug.

NORDISK ADVENTSKRANS

Denne adventskrans er lavet med alt fra naturen og har et ret nordisk udseende.

adventskrans

Det skal du bruge: Lav, agern, forskellige kogler, elefanttråd, ståltråd, blomstertape. fire julelysholdere. fire juletræslys.

Sådan gør du: Forsyn kogler og agern med tyk ståltråd ved at vikle den ene ende af ståltråden rundt om bunden af koglen.

Lav en krans af tre stykker elefanttråd, og beklæd den med blomstertape. Brug tynd ståltråd til at fastgøre små buketter af lav omkring ståltrådsringen. Når hele kransen er bundet, vikles ståltråd omkring hele kransen en ekstra gang, så der kommer samling på lavet.

Vikl de trådede kogler omkring kransen. Fordel dem jævnt, men gerne i små grupper. Klip enderne af fire julelysholdere, og stik dem gennem kransen, og placér de fire lys.

Stjernerne er lavet af Gaia Brandt.

KLASSISK ELEGANCE

Er du til den klassiske adventskrans får du her guiden til, hvordan du laver den enkelte og almindelig fine adventskrans.

adventskrans

Du skal bruge: Halmkrans, ståltråd, elefanttråd. fire hvide bloklys.

Grønt: Gran, blågran, snebær, røde bær, enebærgran og buksbom

Sådan gør du: Klip alle grene, så de har en stilk på ca. 10 centimeter. Bind et-to duske grønt på kransen ad gangen med ståltråd. Fordel de forskellige typer grønt, så kransen får et jævnt og klassisk udtryk.

Klip otte stykker elefanttråd med en længde på ca. otte cm. Varm enden på hvert stykke ståltråd over et stearinlys, og stik det op i bunden af bloklyset. Der skal være to stykker ståltråd i hvert lys, så du kan fastgøre lyset i halmkransen.

DEN BILLIGE ADVENTSKRANS

En hurtig og nem dekoration til julen 2021, som du kan lave i en ruf ud af det, du allerede har derhjemme.

adventskrans

Du skal bruge: Fad, bakke eller platte, fire bloklys, pynt i pastelfarver og kogler samt andet fra naturen.

Sådan gør du: Find julepynt, der passer sammen i farverne. Organisér det pænt på et fad eller lignende med fire lys. Tilføj lidt kogler og bånd, og vupti – adventskransen er klaret.

TIP: Er du mere til det traditionelle julelook, kan du bare skifte pastelfarverne ud med rød og tilføje flere kogler og gran.

Platten er fra Kähler.

GYLDEN OG GRÅ ADVENTSKRANS

En krans, der fanger både den rå natur og smuk messing. Brug skønne frøstande og grene fra naturen og miks det med messingtråd og bladguld. Det er en krans, der tager tid, men så holder den også længere end blot til julen 2021.

adventskrans

Du skal bruge: Halmkrans, ståltråd, elefanttråd. fire grå bloklys, grene (evt. fra naturen), messingtråd og bladguld.

Sådan gør du: Fordel de forskellige typer grønt, så kransen får et jævnt og klassisk udtryk. Sno dem rundt om halmkransen med messingtråd.

MODERNE NISSELANDSKAB SOM ADVENTSKRANS

Et stilrent og enkelt nisselandskab – uden nisser. Til gengæld er der både huse i moderne design og juletræer i kobber og keramik.

adventskrans

Du skal bruge: Moderne nissehuse fra Kähler, julepynt og lys.

Sådan gør du: Placer de forskellige huse og pynt, så det ligner et lille nisselandskab. Evt. kan du købe vat, som pyntet kan stå på.

DEN RÅ ADVENTSKRANS

Er du til det mere rå look skal du forsøge dig med denne adventskrans.

adventskrans

Du skal bruge: En rå stamme, fire lys og sisalbånd samt andet grønt fra naturen.

Sådan gør du: Bor huller til de fire spyd, placér bloklysene på hvert spyd og bind sløjfer af groft sisalbånd omkring.

DEN LETTE ADVENTSKRANS

Har du glemt at købe ind til adventskransen så find en fin skål frem, læg våd oasis eller sand i bunden og top med pudemos og et par små kogler fra haven eller skoven, så har du nemt og enkelt adventskransen til julen 2021.

adventskrans

Du skal bruge: En skål (evt. fra Royal Copenhagen), fire lys, elefanttråd, fire spyd og mos.

Sådan gør du: Sæt fire almindelige stearinlys på spyd, som du har klippet af elefanttråd ca. fire cm lange (tre spyd i hvert lys), opvarmet over en flamme og stukket ind i lysets bund. Bind kønne stofbånd i knuder omkring hvert stearinlys.

GEMMEKRANS

Den naturlige krans, der ikke kræver videre fingerfærdighed, og som kan bruges år efter år.

adventskrans

Det skal du bruge: Julekrans i træbark med glimmer Ø 30 cm (her fra Greengate), fire dekorerede bloklys, elefanttråd, bånd, fyrkviste.

Sådan gør du: Klip 12 stk. elefanttråd på fem cm, varm stykkerne og stik tre stk. i hvert bloklys. Stik lysene i kransen og bind bånd omkring. Læg et par friske fyrkviste oven på kransen og anbring den på et råt træfad eller tallerken.

TIP: Når du skal stikke lysene ned i kransen, skal du fjerne to-tre træbark-stykker og derefter stikke bloklyset i. yderligere materialer: Kopper fra Royal Copenhagen, tekande fra Skagerak, stribede bånd er private.

EN HÆNGENDE KLASSIKER

Til dig, der foretrækker en hængende adventskrans, har vi bundet en af ædelgran, eukalyptus og bær.

adventskrans

Det skal du bruge: En halmkrans Ø 35 cm , blomstertråd, elefanttråd, ædelgran, eukalyptusgrene og røde bær fra blomsterhandleren. Røde og grå grosgrainbånd, tynde guldbånd til ophæng, fire hånddyppede grå laklys.

Sådan gør du: Bind ædelgran og eukalyptus omkring halmkransen – læg hver anden kvist ædelgran med bagsiden op, det giver lidt mere liv og dybde i den hængende adventskrans.

Læs også