Yoga

Guide: Sådan kommer du i gang med yoga hjemme i stuen

af Nadia Laas Hansen 8. marts 2015
Her er den ultimative guide til at komme i gang med yoga – kvit og frit. Lad Youtube være din lærer og stuegulvet dit hellige sted!

Vi ved alle hvor sundt yoga er for både krop og sjæl. Men hvordan kommer man i gang uden at skulle melde sig ind i et fitnesscenter (hvad nu, hvis det slet ikke er noget for dig?)? Svaret er Youtube!

Nu kan du nemlig lade dig inspirere, træne og guide af din computer hjemme hos dig selv, hvor der ikke er nogen der ser dit første forsøg på at lave "slangen" eller "hunden", som er nogle af de mest berømte yogastillinger.

Her er 9 kanaler, som Huffingtonpost.com synes, du bør tjekke ud, hvis du elsker yoga eller bare gerne vil prøve det. Namaste!

1. Strala at home

Yoga instruktør Tara Stiles styrer denne youtube-kanal, som tilbyder øvelser for lettrænede yogagængere. Øvelserne udføres i et tempo, som er nem at følge.

2. Yoga Journal

En yoga-kanal for dig, der ikke har prøvet at dyrke yoga før. Let at gå til og små interviews omkring yoga, der inspirerer.

3. Psychetruth

Videoerne på Psychetruth-kanalen har altid et bestemt mål med yogaen. Du kan vælge, om du vil lave yoga for at få mere energi, for at slappe af eller du kan endda vælge en øvelse, som skal komme menstruationssmerterne til livs.

4. Yoga Online

Denne kanal tilbyder yoga, som er specielt fokuseret på den åndelige del af sporten. En bonus er, at mange af instruktørerne på denne kanal er mænd. Så er der lidt flot at se på imens!

5. Yoga with Adriene

En god begynder-kanal til yoga-interesserede. Adriene, som er instruktør, har en serien "30 dage med yoga", som kickstarter dit kærlighedsforhold til sporten. Bonus: Du kan snauppe en video i frokostpausen og få fornyet energi til resten af dagen.

6. Interval Yoga

Hvis du allerede har styr på de basale yoga-moves og gerne vil styrke din krop yderligere, kan du med fordel se med her. Videoerne fokuserer på at gøre din krop stærk og sund.

 

7. Fightmaster Yoga

Dyrk yoga efter dit humør, er denne kanals motto. Har du haft en stressende dag, så vælg en video med afslappende yoga.

 

8. Cosmic kids yoga

Vil du gerne have tid og overskud til yoga, men er børnene for krævende? Involvér ungerne i den sunde livsstil og dyrk yoga SAMMEN som en familie. Øvelserne er nemme og videoerne er sjove og farverige for et mere børnevenligt look.

9. Yoga House

Yogaen på denne kanal målretter sig dem, som gerne vil dyrke yogaen som en decideret sport med svære fysiske stillinger.

 

Vidste du, at femina har sin helt egen yogakanal med gratis yogavideoer? Klik her for at komme til ”Hverdagsyoga”-kanalen på Youtube.