https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/oktober/2012-41-store-naturlige-bryster-p.jpg
Træning og kost

Vi vil ha' store og naturlige bryster

12. oktober 2012
af Redaktionen
Listen over plastikkirurgiske indgreb er lang og selvom det er en dyr fornøjelse holder vi os ikke tilbage| Se de fem mest populære kirurgiske indgreb her.

Trods finanskrisen er vi stadig vilde for at få foretaget plastikkirurgiske indgreb, og allerhelst vil vi have store og naturligt udseende bryster.

Brystgalleri - Mød fire kvinder og hør deres brysters historier

Pengesummen skrumper, men brysterne vokser

Trods en slunken privatøkonomi hos danskerne mærker branchen generelt ikke meget til dette:

'Vi har haft en stigning på ca. 10 %, som vi har set de forrige år. Vi har (også) haft en betydelig fremgang indenfor Cosmetics (Restylane, Botox, laser og hudpleje). Vi har således haft en vækst på 70 % indenfor Cosmetics,' slutter Bo Jønsson af.

De 5 populæreste indgreb er:

  1. Brystforstørrende operation med implantat eller eget fedt.
  2. Øvre øjenlåg
  3. Brystreduktion
  4. Maveskindsoperation
  5. Fedtsugning

8 modige kvinder stiller sig nøgne op foran kameraet og hylder deres egen krop, se med her

Store bryster er et hit!

Årets mest populære plastikkirurgiske indgreb, ifølge tal baseret på opgørelse foretaget af Aleris-Hamlet hospitaler, er de brystforstørrende operationer. Overlæge på Privathospitalet Aleris-Hamlet, Bo Jønsson, fortæller:

'Med hensyn til implantater så vælger pigerne uændret størrelse i forhold til de sidste par år. For ca. 2-3 år siden oplevede vi, at pigerne foretrak en lidt mindre forstørrelse end tidligere. Det skal helst se naturligt ud.'

Tendensen de sidste par år har altså været, at de klassiske og, i manges øjne, voldsomme, silikonebryster à la Linse Kessler og Annie Fønsby, er helt på vej ud.

Kan man få lavet bryster uden ar? Se billeder fra en bryst operation her

Brystforstørrelse med eget fedt

Den nyeste tendens indenfor brystforstørrende operationer er at bruge patientens eget fedt. Behandlingen, der også kaldes 'fedttransplantation' går i al sin enkelthed ud på, at patienten får indsprøjtet en mængde af sit eget, rensede fedt i brysterne.

Fjern fedtet og få store bryster, vupti!

Ud over at man får øget sin barmstørrelse, får man samtidig også fjernet fedt fra problemområder som for eksempel mave eller lår. Denne metode har vundet stort indpas:

'Vi begyndte i januar 2012 og har foretaget omkring 40 brystforstørrelser (af denne type) på nuværende tidspunkt ,' siger Bo Jønsson.

Se også syv modige kvinder, der viser stolt deres bryster frem

Store bryster i Amerika

Samme tendens ses i Amerika, hvor 'the American Society of Plastic Surgeons' (ASPS) tidligere I år offentliggjorde deres årlige opgørelse over landets mest populære indgreb. Rapporten viser, at brystforstørrende indgreb ligger på en ubestridt førsteplads over indgreb, og at der foretages over 307.180 indgreb årligt. Tallet er vokset med over 45 % siden 2000. I Amerika har i omegnen af 5 % af alle kvinder brystimplantater.

Få flere spændende historier med Q nyhedsbrev og få masser af tips til at blive den bedste udgave af dig selv

Kilder: Overlæge Bo Jønsson, Aleris-Hamlet hospitaler, The American Society of Plastic Surgeons

Læs også