Andebryst med squash og rodfrugter til 2 personer
And er en sund og mager proteinkilde, hvis du fjerner skind og fedt.
INGREDIENSER
1 stort andebryst a 350-400 g
salt og friskkværnet peber
250 g squash
salt
tandstikkere
SALAT
75 g sprøde salatblade, f.eks. romaine
175 g persillerod, skrællet vægt
175 g gulerod, skrællet vægt
1 lille håndfuld brøndkarse
DRESSING
150 g yoghurt 3,5 % fedt
10 g ingefær, skrællet vægt
skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
salt og friskkværnet peber
Prøv også:
Andebryst med lynsyltede tranebær
Opskrift - sådan laver du andebryst med squash og rodfrugter
1. Rids spæklaget på andebrystet, og krydr med salt og peber. Læg andebrystet med skindsiden nedad på en kold pande, tænd for varmen, og steg det i ca. 10 minutter. Vend det, og steg det på kødsiden i yderligere 10 minutter. Lad det hvile i 10 minutter. Skær skind og fedt af, og kassér det. Skær kødet i meget tynde skiver på langs. Skyl squashen, og høvl eller skær den i tynde skiver på langs. Læg skiverne i en sigte, og drys dem med lidt salt. Lad dem trække i 10 minutter, og tør dem grundigt med køkkenrulle. Læg en skive squash oven på en skive andekød, og rul det sammen. Fastgør det med en tandstikker. Får du squash tilovers, kan det blandes i salaten.
2. Salat: Skyl salaten, og bræk den i mindre stykker. Skræl persillerod og gulerod, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
3. Dressing: Bland yoghurten med fintrevet ingefær, og smag til med fintrevet appelsinskal, appelsinsaft, salt og peber.
Næringsindhold pr. person
Energi: 364 kcal
Protein: 40,7 g
Fedt: 11,1 g
Kulhydrat: 29,4 g
Kostfibre: 8,2 g
PRØV OGSÅ: Piperade med tomater og grillede peberfrugter