https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/mor/powercirkus01prim.jpg
Træning og kost

Træning: Kom de ekstra fødselskilo til livs med Powercirkus

20. februar 2014
af Ida Brinck Jørgensen
foto: Cirkusmuseet og privat
Mange kvinder får lidt ekstra på sidebenene under graviditeten, men med en lille guldklump, der kræver al din opmærksomhed efter fødslen, kan det være svært at finde tid til træning. Cirkusmuseet i Hvidovre har fundet løsningen, og Mama.dk har lagt krop til Powercirkus.

Info om powercirkus

  • Powercirkus foregår på cirkusmuseet i Hvidovre hver tirsdag og torsdag fra 13-14. Det kræver ingen tilmelding fra gang til gang, du kan bare dukke op.
  • Det koster 50 kr. per gang at deltage. Hvis du køber et årskort til Cirkusmuseet, kan du deltage gratis i alle offentlige arrangementer, lige så meget du vil, herunder Powercirkus. Et årskort koster 130 kr. og kan derfor godt betale sig, hvis du vil deltage mere end et par gange.
  • Hvis du ikke er nybagt mor, eller bare har lyst til at tage resten af familien med, kan du tage til cirkusleg på museet hver søndag 11-12.30. Her kan hele familien prøve sjove cirkusaktiviteter. Det koster 50 kr. for voksne og er gratis for børn ifølge med en voksen.
  • Cirkusmuseet ligger 10-15 minutters gåafstand fra Avedøre station, og bus 1A går lige til døren.
  • Se mere om Powercirkus på www.cirkusmuseet.dk

For mig har cirkus altid været forbundet med elefanter, klovne og akrobater, der hopper gennem ildringe, så da jeg siger ja tak til en times Powercirkus træning for nybagte mødre på cirkusmuseet i Hvidovre, er det ikke uden en smule nervøsitet. Jeg kan da ikke lave cirkus?

Al min tvivl bliver gjort til skamme, da jeg træder ind i en cirkussal prydet med trapezer, madrasser og en udspændt wire til at gå balancegang på. Her møder jeg cirkusartisten Line, der står for træningen i Powercirkus, og Janus, der er museumsinspektør på Cirkusmuseet. Line fortæller mig, at idéen til Powercirkus opstod, da hun selv blev mor. Hun manglede et sted til træning, hvor det var okay at larme og forstyrre, og hvor andre ikke blev generet af, at man havde en baby, der have brug for at være tæt på sin mor. Da hun blev fastansat på cirkusmuseet begyndte idéen til Powercirkus for alvor at forme sig.

Læs også: Mere tid til træning

Fleksibilitet og frihed
Cirkussalen er som regel ledig om eftermiddagen, da aktiviteter med skoler og firmaer foregår først på dagen. Derfor var det oplagt at lave træning i Powercirkus for de, som har tid til at komme midt på dagen: mødrene. Det er ikke engang nødvendigt at melde sig til træning, man dukker bare op:

"Som mor har man ikke altid overskud til at tage ud af døren til træning, selvom man måske har en aftale klokken 13. Det er rart at have den frihed til at springe over, hvis baby for eksempel har haft en dårlig nat og ikke vil sove eller spise. Hvis man laver træning eller aktiviteter for mødre, så bliver det på mødrenes og ikke mindst børnenes præmisser. Så her er fleksibiliteten er vigtig," understreger Janus.

"Her er der plads til at være mor"
Powercirkus startede op i marts 2013 med et hold nybagte mødre og babyer. Her kunne mødrene prøve træning, der bestod forskellige øvelser på måtter, mens babyerne sov i liften eller lå på et legetæppe i nærheden af mor. Hvis der bliver behov for at amme eller trøste, går man bare ud og gør det og kommer tilbage til træning, når man er klar igen. Og det er mødrene glade for:

"Det er et meget uhøjtideligt miljø at være i. Her handler det ikke om at have det rigtige tøj på eller at skulle være til træning et bestemt antal minutter. Her er rart at være og plads til at amme. Plads til at være mor" siger Helena, en af deltagerne på holdet og mor til lille Ea.

Træning: Flad mave efter fødslen

Sådan var det
Efter en god times træning er jeg temmelig banket igennem. Vi har været igennem en blanding af yoga, akrobatik, balance, koordination og styrketræning, som er de elementer, Powercirkus er bygget op omkring.
Jeg kunne sagtens være med, selvom jeg slet ikke var i form, og Line var god til at forklare alle øvelserne.

Mødrene på holdet havde lært at jonglere med bolde, og jeg lærte også teknikken til at jonglere, inden dagens træning var omme. Babyerne, der var med til denne time var lidt større og kravlede derfor meget rundt, men det var både sjovt og hyggeligt. Powercirkus er god, sjov og effektiv træning og perfekt til dig, der gerne vil strammes lidt op. I øvrigt er alle velkomne, uanset om de er mødre eller ej, og jeg synes bestemt, det er værd at prøve.


Spændende med jonglerings-boldene

Læs også