https://imgix.femina.dk/media/47c7ab546f2b4746abed253cda11654a.jpg
Familieliv

Mere tid til træning

9. september 2009
af Mette Flindt, personlig træner, SlankeDoktor.dk
Planlægning er kodeordet for at finde tid i en travl hverdag til træning og motion.

Brug kalenderen
Sæt dig ned en gang om ugen, en fast dag om ugen, hvor du planlægger ugens træning og derefter skriver det i kalenderen sammen med resten af ugens aftaler. Det er vigtigt, at du overholder disse aftaler med dig selv, ligesom du overholder aftaler med venner, familie, møder på jobbet osv.

Motion til og fra job
Hvis du cykler, går eller løber til og fra dit arbejde, så forvandler du spildtid til effektiv træningstid. Så har du overstået træningen, når du kommer hjem fra arbejdet, og du kan nyde resten af dagen med god samvittighed.

Træn tidligt
Stå tidligt op og træn. Det er skønt at få trænet fra morgenstunden: Det giver en god start på dagen, og du får "overstået" træningen og har resten af dagen til at nyde den gode samvittighed.

Træn hjemme
Det er hurtigt og effektivt at træne hjemme, så skal man ikke bruge tid på transport til fx motionscenter, og træningen kan klares samtidig med, at man fx ser efter børnene. Der findes mange gode styrke- eller kredsløbsøvelser og dvd'er, der kan bruges i hjemmet.

Brug børnenes aktiviteter
Har du børn, så brug deres aktiviteter til træningstidspunkter. Dyrker dine børn fx gymnastik eller fodbold, så hop i træningstøjet, inden du kører eller følger dem til deres aktivitet og få så trænet, imens børnene dyrker sport.

Drop den dårlige samvittighed
Undgå at droppe en træning helt, bare fordi du ikke har tid til den perfekte træning. Lidt har også ret. Får du trænet kort og hårdt, er det også rigtig godt. Får du ikke trænet et par dage i træk, så lad være med at straffe dig selv med dårlig samvittighed, i stedet skal du være stolt over den træning, du får lavet!

Med Mama Slank får du hjælp, når du har tid..
Mama Slank samarbejder med Slankedoktor.dk, og vi tilbyder dig vejledning fra diætister og motionseksperter, lige når det passer dig. Det hele foregår nemlig online. Meld dig ind i Mama Slank her.

Læs også:
Amning giver ikke hængebryster
Få din figur igen

Læs også