Mangler du opskriften på en effektiv slankekur der kan give dig dit ønskede vægttab? Prøv opskriften på den berømte 7 dages suppekur og få hurtige resultater.
Træning og kost

Suppekur - Opskrift på en effektiv slankekur til dit vægttab

19. oktober 2012
af Redaktionen
Mangler du opskriften på en effektiv slankekur, der kan give dig dit ønskede vægttab? Prøv opskriften på den berømte 7 dages suppekur og få hurtige resultater.

En suppekur er en af de slankekure, som man kan benytte sig af, hvis de ekstra par kilo skal af i en fart. Suppekur er kendt fra Renée Toft Simonsen og baseres på 7 dages indtag af kål. Denne suppekur kan aldrig erstatte et varigt vægttab, men den kan være et hit, hvis du lige skal af med de overflødige kilo inden brylluppet eller en vigtig fest.

Sådan starter du på suppekur

Følg opskriften på suppekur, som du ser herunder. Køb rigeligt ind af ingredienserne, så du hele tiden kan lave nye portioner, så ofte der er behov. Du kan spise så meget af din suppekur, som du har lyst til, og så ofte du er sulten.

Opskrift på suppekur

Til 10 liter suppekur skal du bruge følgende ingredienser;

 • 3 store grønne løg (måske forårsløg, hvis du ikke har almindelige løg)
 • 1 dåse flåede tomater
 • ½ hvidkålshoved
 • 1 dåse grønne bønner
 • 1 kg gulerødder
 • 1 grøn peberfrugt
 • ½ selleri
 • Bouillon
 • 1 bæger fond
 • Kinesisk tomatsuppe
 • 1 glas tacosauce (casa fiesta)
 • Krydder med salt, peber, karry, persille, bouillon og en smule hot sauce.

Læs også alt om den populære suppekur her, hvor du også finder mange flere lækre opskrifter!
Stenalderkost er det nyeste indenfor kostretninger og anbefalede kure - få Thomas Rodes kostplan her

Sådan laver du suppekur

Skær grøntsagerne i små terninger og dæk med vand. Kog ved stærk varme i 10 min. Skru ned og lad den simre, indtil grøntsagerne er bløde. Suppekuren kan spises, når som helst man er sulten. Spis så meget og så ofte du har lyst. Suppekuren giver ikke ekstra kalorier. Jo mere du spiser, des mere vægt taber du. Fyld eventuelt en termoflaske med suppekuren om morgenen, hvis du er væk i løbet af dagen.

Husk! Hvis suppekur spises alene (uden de følgende næringsstoffer), vil du komme til at lide fejlernæring.

Ugeprogram for suppekur

1. dag på suppekur:
Du må spise al slags frugt, på nær bananer. Honningmelon og vandmelon har færre kalorier end de fleste frugter. Spis kun suppekuren og frugt. Drikkevarer: Usødet te, tranebærjuice eller vand.

Suppe opskrifter:

Sellerisuppe med bagt torsk

Tomatsuppe med kydret drys

Nudelsuppe med rejer og baby spinat

2. dag på suppekur:
Alle slags grøntsager. Spis til du er mæt af alle slags friske, rå eller frosne grøntsager. Prøv at spise grønbladede grøntsager (uden dressing), og hold dig fra tørrede bønner, ærter og majs. Spis grøntsager sammen med suppekuren. Ved aftenstid på denne dag, beløn dig selv med en stor bagt kartoffel med smør. Spis ingen frugt.

3. dag på suppekur:
Spis så meget suppekur, frugt og grøntsager som du har lyst til. Ingen bagt kartoffel. Hvis du har fulgt anvisningerne for de tre dage og ikke har snydt meddin suppekur, har du tabt fra 1 til 4 kilo.

4. dag på suppekur:
Spis bananer og skummetmælk. Spis tre bananer og drik mest muligt vand denne dag sammen med slankesuppen. Bananer og mælk har mange kalorier og kulhydrater. Netop denne dag af din suppekur har din krop brug for kalium, kulhydrater, proteiner og kalcium for at mindske trangen til søde sager.

5. dag på suppekur:
Oksekød og tomater. Så meget som 3-400 gram oksekød og en dåse tomater eller seks friske tomater i dag. Prøv at drikke mindst 6-8 glas vand for at skylle urinsyren ud af kroppen. Spis suppekuren mindst én gang i dag.

6. dag på suppekur:
Bøf og grøntsager. Spis al det oksekød og grøntsager du har lyst til i dag. F.eks. to-tre steaks sammen med grønbladede grøntsager, men ingen bagt kartoffel. Spis suppekur mindst en gang i dag.

7. dag på suppekur:
Brune ris, usødet frugtjuice og grøntsager. Igen må du spise så meget du har lyst til. Spis suppekur mindst en gang i dag.

Kickstart din vægttab med kur teen - læs her hvordan

Resultatet af suppekur

Hvis du ikke har snydt med din suppekur, vil du efter 7. dagen af din suppekur have tabt fra 4,5 til 7 kilo! (Hvis du har tabt mere end 7 kilo, skal du holde en pause fra suppekur i to hele dage, før du starter diæten igen fra 1. dag.)

Denne 7-dages kostplan på suppekur kan bruges så ofte, du har lyst til det. Hvis du følger den korrekt, vil den rense dit system for urenheder og give dig en følelse af velvære, du ikke har følt før. Efter kun 7 dage af dette program, vil du have masser af energi. Fortsæt med suppekur så længe du har lyst, og så længe du mærker forskellen. Suppekur er hurtig og fedtforbrændende. Hemmeligheden er, at du forbrænder flere kalorier, end du indtager.Vigtig info om suppekur

 • Du må ikke drikke alkoholiske drikke på noget tidspunkt pga. fjernelsen af fedtdepoter i dit system. Du skal have afsluttet din suppekur mindst 24 timer før indtagelse af alkohol.
 • Da hvert enkelt persons fordøjelsessystem er forskellig, har suppekur forskellig effekt på den enkelte. Efter 3. dag vil du have mere energi, end da du begyndte, hvis du ikke har snydt. Efter du har været på diæten flere dage, vil du opdage, at din afføring har ændret sig. Spis en kop fiberklid. Selvom du må få kaffe på denne diæt, vil du finde ud af, at du ikke mangler koffeinen efter 3. dag på suppekur.
 • Vigtigt: Ingen brød, ingen alkohol, ingen sodavand (inklusiv light-produkter). Hold dig til vand, usødet te, sort kaffe, usødet frugtjuice, tranebærjuice og skummetmælk.
 • Ingen stegt mad eller brød. Du kan spise kogt eller ovnstegt kylling i stedet for rødt kød, men absolut ingen skind på kyllingen.
 • Hvis du tager lægeordineret medicin, vil det ikke skade denne diæt. Fortsæt din suppekur, så længe du ønsker og mærk forskellen mentalt og fysisk. Hvis du foretrækker det, kan du erstatte kødet med kogt fisk på én af kød-dagene. Du har brug for dette høje protein-tal i kødet de andre dage.

Sådan holder du motivationen gennem din kur - små fifs der gør det nemmere at tabe sig

Læs også