https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/april/slankekurprim.jpg
Træning og kost

Slankekuren du vil elske!

18. april 2013
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Nej, du skal hverken sulte dig eller overtræne. Og ja, du må gerne drikke vin og få lidt den til søde tand. Endelig en slankekur, man kan forstå. Læs med her.

Der bliver løbet stærkt på løbebåndene i landets fitnesscentre. Det er nu, der skal rettes lidt op på verdens længste vinter og især dét, man har forsødet den med, som sidder lidt for godt fast på kroppen nu. Og der er langt mellem snapsene i de kure, der fylder aviserne lige nu, så det er lige før, man bliver i højt slankehumør af kk.no's lidt mere elskelige slanketips.

Vægttab … med vin?
For man kan også blive FOR optaget af vægten, træningen og maden. Især når man endelig har fundet motivationen og sætter hårdt ind på alle områder og virkelig forsøger at opgive alle de ting, man egentlig elsker. Og det er altså ikke nødvendigt, skriver kk.no. Du må godt hapse et glas vin eller spise dig en god middag på en restaurant. Mens du taber dig.

Kom an, kulhydrater!
Og hurra, du må gerne spise kulhydrater. Den hvide pasta og de kridhvide ris er ikke populære i en slankekur, men de gode kulhydrater, du finder i den brune ris og pasta er kun gode for dig - og så smager det faktisk godt. Fuldkorn og fibre stiller sulten og indeholder vigtige vitaminer og mineraler, din krop har brug for. Lige fra morgenstunden.

Tab dig med mellemmåltider
For nej, du må - stadigvæk - ikke springe morgenmaden over. Snup en omelet, lav en smoothie eller lidt grød med frugt og nødder. Det er den gode start på dagen, der giver dig energi til resten af dagen. Og udover de berømte tre hovedmåltider skal der suppleres med mellemmåltiderne, der sørger for, at du undgår at falde for fristelserne og spise forkert, for sødt og for fedt. Og hvis du holder dig til små måltider under 150 kalorier, er der plads til flere af slagsen dagligt.

Sjov slankekur med synder
Og så kommer det rigtig sjove. Synderne. Små godbidder for 50 kalorier er tilladt - og de findes. En kiks, lidt god chokolade - lidt af det, du går og sukker efter kan der godt blive plads til, og måske undgår du endda på dén måde pludselig at blive overvældet af sukkertrang. Og i stedet for at springe middagsinvitationen over, kan du jo dele en portion med en ven, vælge en salat - og være to om at dele desserten.

Skål, vi er på kur!
Og selvom du selvfølgelig skal fylde dig med vand fra hanen i løbet af dagen, er der en gulerod af de lidt hyggeligere at se frem til. Du må nemlig gerne nyde dig et glas velfortjent rødvin i aften. Og i morgen. Men sølle 100 kalorier er drikken ikke det værste, du kan hælde i dig, og faktisk er hele fem glas om ugen af den antioxidant-rige alkohol 'tilladt'. SÅ orker man da godt lidt salat til frokost og en tur på løbebåndet ...

Kilde kk.no

"Kom i gang med træningen!"

"Boost din træning med supermad"

En sportsklumme? Ja da. Læs med her

Læs også