Træning og kost
6. marts 2013

Kom i gang med træningen!

Vi ved det alle sammen godt – motion er nødvendigt, hvis vi skal gøre os forhåbninger om et langt og sundt liv. Men hvordan kommer du i gang, hvis du ikke kan finde motivationen til motion frem hos dig selv? Dét ved vores venner på slankedoktor.dk lidt om …
Af: Caroline Skovsbo Clausen/Lonnie Kjer
https://imgix.femina.dk/media/komigangmedprim.jpg

foto: All Over

Hvad vil du gerne ha' ud af din træning? Det er en god idé at finde ud af, inden du kaster dig ud motionen, for det bl.a. dér, motivationen ligger. Der skal nemlig, som i alle mulige andre sammenhænge i livet, være en mening med det du gør. Valget af motionsform er selvfølgelig også langt fra ligegyldigt. Vær åben overfor alle muligheder, og vær påpasselig med at skyde Zumba-idéen ned, fordi du har hørt fra en veninde, at netop det er kedeligt, eller fordi du bare ikke kan forestille dig det - hvem ved, måske kan det vise sig, at være netop den motionsform der giver dig blod på tanden og lyst til endnu en tur i fitnesscenteret. Og når favoritten er fundet, er det stadigvæk med at holde øjne og øre åbne, så du ikke pludselig kører træt i samme motionsform, inden første skridt til løbeturen eller spinning-timen overhovedet er blevet en tanke.

Træning er sjovt … når lysten driver værket!
Hvad kunne være sjovt at prøve? Det handler om at finde glæden ved motionen, og det gør en verden til forskel, at f.eks. løbeturene eller holdtræningen lokker dig afsted igen, fordi det var sjovt sidste gang. Det er derfor vigtigt at finde motivationen frem til netop den aktivitet du vælger, før du lægger store (måske urealistiske?) planer for sig selv. Det kan nemlig være svært at finde sig selv og finde 'fred' med den motionsform, der egner sig godt til én, når medier, motionseksperter og forskere konstant bombarderer os med viden om, hvad der er den bedste form for motion. For det handler om dig og din lyst - og om hvordan dine motionsvaner bliver langtidsholdbare.

Små skridt, stor effekt
Når du starter træningen, skal du tage spæde skridt i starten. Du skal passe på med at overbelaste dig selv - både fysisk og psykisk. Det kan godt være, du føler kan løbe/gå en masse kilometer første gang, men hvis du bagefter tænker, at 'det var det hårdeste du nogensinde har prøvet, og at du aldrig gør det igen', så har du nok stillet for store krav til dig selv. Start derfor blødt ud, og byg på, når du føler dig klar til det. Der kommer også resultater af en blid start, og måske er det netop dét, der gør, at du holder fast i din nye, gode vane.

Fem gode råd til træningen:

  • Sæt dig et mål med din træning fra starten
  • Træn med en ven eller veninde
  • Træn på hold
  • Brug 5-10 minutter før og efter træningen på at gøre dig mentalt klar/tænke på træningspasset - hvordan vil du træne i dag/hvad kunne have været anderledes, der havde gjort træningen bedre?
  • Varier din træning (hvis det f.eks. er løb, så veksl mellem korte/lange ture, interval o. lign.)

"Træner du hårdt nok?"

"Træn dig til det gode humør"

"Er det i år, du skal i sommerform?"

Yogadragt fra Shoppen! Tjek den ud her!

Læs også