Træning og kost

Kostplan: Entrecôte med pebersovs, kartoffelmos og haricot verts

21. juli 2010
af Jeanette Hansen, diætist, SlankeDoktor
Slankedoktor giver dig en ugemadplan, der giver dig inspiration samt energi og overskud til at opnå og holde et vægttab. Her får du opskriften på entrecôte med pebersovs, kartoffelmos og haricot verts

(4 portioner.) Ingredienser500 g Oksekød, højrebsfilet, afpudset, rå0,5 tsk. Peber, sort0,5 tsk. Salt2 tsk. Rapsolie2 stk. Løg, finthakket1,25 dl Rødvin1,5 dl Oksebouillon/oksesky1 tsk. Peberkorn, groft hakket (gerne grønne peberkorn)1 tsk. Majsstivelse, maizena2 tsk. Vand600 g Kartoffel2 dl Skummetmælk, 0.1 % fedtSaltPeber, sort0,5 bdt. Persille800 g Haricot verts (eller grønne bønner), dybfrost Sådan gør du:Entrecôte med pebersovs Skær den afpudsede oksehøjrebsfilet ud til bøffer på ca. 125 g pr. stk. Krydr med salat og peber. Opvam en pande, tilsæt olie Steg bøfferne ca. 3 min. på hver side. Tag bøfferne af panden og hold dem varme. På panden ristes de finthakket løg ca. 1 min. Tilsæt rødvin og lad vinen koge ca. 2 min. - så den næsten er fordampet. Tilsæt oksebouillon/sky samt grofthakket peberkorn (gerne grønne peberkorn) - lad sovsen koge ca. 2 min. Jævn sovsen med majsstivelse rørt ud i vand. Sovsen hældes over bøfferne før servering.KartoffelmosKartoflerne skrælles, skæres i små tern og koges i ca. 20 min. Først koger kartoflerne op, derefter skrues ned for varmen. Når kartoflerne er kogte, hældes vandet fra og det hele moses godt. Mælken tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring, og det smages til med salt og peber. Ved serveringen drysses med persille.Haricot vertsBønnerne komme i kogende vand med salt, koges 2-3 min., vandet hældes fra Bønnerne serveres til retten. Energi-information pr. portionEnergi 447kcal / 1870kJFedt 11gKulhydrater 50gProtein 39gAlkohol 3gKostfibre 10g Se madplanen for hele ugen herFå flere tips og tricks til dit vægttab hos Slankedoktor.dkRELEVANTE LINKS