https://imgix.femina.dk/media/kaffeprim.jpg
Træning og kost

Kaffe gør dig glad!

30. november 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Du kan roligt holde fast i din yndlingsdrik, kaffen! Den er nemlig for længst blåstemplet, mindsker risikoen for depressioner, er god for hukommelsen - og så gør den dig i godt humør!

Det er på mange måder den bedste start på dagen! Duften af nybrygget kaffe, smagen af bønnerne, energien der stille og roligt kommer til dig. Danskerne er vilde med deres kaffe, og det kan de roligt blive ved med at være. Den får os ikke bare i sving om morgenen, har en let positiv effekt på vores forbrænding, stimulerer hjernen og skal altså forestille også at kunne få humøret et par grader op, skriver kk. no.

Kaffe mod depressioner!
Og der skal såmænd ikke så meget til. 300 milligram koffein svarer til to-tre kopper kaffe, og det er altså nok til at forbedre din sindstilstand. Også på længere sigt. Kvinder, der drikker to-tre kopper kaffe dagligt har nemlig 15 procent mindre sandsynlighed for at udvikle en depression i modsætning til de kvinder, der kun drak lidt eller slet ingen kaffe, viser resultatet fra studier, der strakte sig over ti år og blev foretaget af forskere fra Harvard.

Den glade kop kaffe!
Og lige når det kommer til kaffedrikning er 'jo mere - jo bedre' sagen. For snupper du endnu en kop mere om dagen, falder din risiko for depression lige med fem procent yderligere. For de velsmagende bønner har en helt unik effekt på hjerne og det centrale nervesystem. Derfor forbedrer kaffedrikning helt generelt de kognetive fulnktioner - hukommelse, koncentration og opmærksomhed, f.eks. Og når den så oven i købet fremkalder positiv selvfølelse, velvære og glæde, er der er absolut ingen grund til at springe en ekstra kop over ...

Læs også