https://imgix.femina.dk/media/oelprim.jpg
Træning og kost

Fadbamser og fitness? Dét' ok!

21. november 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Alkohol og træning bliver nok aldrig en kombination, man ligefrem anbefaler. Men den dårlige samvittighed over vinen i går - inden træningen i dag - kan vi godt droppe. Alkoholen ødelægger ikke træningen. For kvinder, altså.

"To mojitos og et marathonløb, tak" … det hænger ikke helt sammen, vel? Og man betaler også regningen for den lidt for festlige aften, når man slæber sin trætte krop til fitnesscentret og forsøger at rette op på både samvittigheden og sundheden. Og selvom det tydeligvis var en dårlig idé ikke at holde sig til vand i stedet for vin, har det tilsyneladende ikke en dårlig effekt på din træning og din kondition - heller ikke selvom det føles sådan, skriver kk.no. Men det gælder kun for kvinder!

Underlig undersøgelse … ?
Magasinet Runner's World har gennemført et eksperiment, hvor de kiggede på løberes udholdenhed efter en aften med alkohol i blodet. Målet var at finde frem til, hvilken effekt et moderat alkoholindtag har, når man giver den gas med hård træning og på løbebåndet dagen derpå. Og det viste sig, at alkoholen altså ikke havde den negative effekt på udholdenheden og løbeformen, som man var overbevist om.

Alkohol virker ... positivt!
Nærmest tværtimod. For kvinderne, altså. De kvindelige deltagere løb 22 procent længere morgenen efter at havde drukket to øl, hvor deres mandlige løbekammerater viste langt dårligere resultat og løb 21 procent kortere, og manden bag undersøgelsen, Dr. Gig Leadbetter fra Colorado Mesa University's Human Research Lab - ja, dét hedder det altså - mener, at kvinders måde at forbrænde på kan være forklaringen på, at de altså godt kan løbe efter at have indtaget alkohol - og endda løbe længere.

Drik et glas, løb en tur ...
Og det er ikke første gang, man ser en sammenhæng mellem gode resultater og alkoholindtag. tilbage i halvfjerderne var der ligefrem professionelle løbetrænere, der opfordrede deres løbere til at snuppe en sjus inden konkurrencerne, fordi man mente, at alkohol kunne øge energiniveauet. Måske er der derfor, det at de kvinder, der træner mest og er mest aktive, faktisk også er dem, der drikker mest. I hvert flad viser en analyse af 230.000 kvinder og mænd, at de personer, der drak meget alkohol, trænede ti minutter mere om ugen end resten af flokken og tyve minutter mere end dem, der slet ikke drak alkohol. Ja, man skal høre meget, før ørerne falder af ...

Vidste du …
… at marathon-stjernen Antonio Pinto i år 2000 afslørede, at han altid drak rødvin aftenen inden en konkurrence, fordi det angiveligt skulle hjælpe ham til bedre resultater? Han slog sig senere ned som vinbonde i Portugal …

"Pas på alkoholen!"

"Stop rygningen før de 40!"

Årets julakalender - til dig!

Tjek Shoppen ud!

Læs også