https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/september/motionprim.jpg
Træning og kost

Jo! Du HAR tid til motion!

5. september 2012
af Caroline Skovsbo Clausen/Lonnie Kjer
foto: All Over
Det er for dyrt, for besværligt og alt for tidskrævende. Og så regner det oven i købet - også med dårlige undskyldninger. For selvfølgelig har du tid til at putte motion ind i din hverdag. Se bare her …

Det er lige før, det er nemmere bare at gøre det end at springe over. For den tid, det tager dig at remse listen af uduelige undskyldninger op, kan du bruge meget mere fornuftigt. Slankedoktor.dk gi'r dig en hånd og disker op med ti bud på afløsere for søforklaringerne. Det er nemt, og så er det gratis.

1. Sprællemand. Den gode, gamle sprællemand kræver ikke et bestemt sted eller en bestemt maskine. Du kan gøre det hvor som helst. Du skal bare tænke på at få benene så langt ud til siden som muligt, mens du bevæger dine arme op i vejret. Det er super konditionstræning, og du får hurtigt sved på panden.

2. Armstrækninger. Det er sundt, godt og benhårdt at styrke brystmuskulaturen og armene. Men de virker, og ligesom sprællemandsøvelser kan du lave armstrækninger hvor som helst og når som helst. Løfter dig op fra gulvet med armene og prøv så vidt muligt at holde hele kroppen strakt. Er det for svært, kan du med fordel støtte med dine knæ.

3. Crunch Situps. Er du først blevet en haj til armstrækninger, eller vil du bare træne endnu flere muskelgrupper på en gang, når det nu alligevel er hårdt, så er crunch situps helt perfekte. Her løfter du både arme og ben samtidig, mens du ligger på maven.

4. Let vægtløftning. Man behøver ikke vægte som i fitnesscenteret for at kunne udføre styrketræning. En flaske vand, en pose mel eller ris, eller hvad man lige har i skabene, er lige så godt. Og så giver det resultater på armene.

5. Dans. Er du en af dem, der skal have musik i ørerne for at bevæge dig, så skal du da bare sætte din yndlingssang på og slå dig løs. Det får både pulsen og humøret op.

6. Step. Du behøver ikke step-maskiner eller stepskamler for at få det maksimale ud af step. Brug trappetrinnene i opgangen eller i huset. På med noget musik, der passer musik til dit tempo - og tag så nogle ture op og ned af trapperne.

7. Benløft. Med denne øvelser strammer du virkelig balderne op. Læg dig ned på ryggen med benene i vejret og løft dem så skiftevis op og ned. Er øvelsen for hård, kan du bøje benene en smule. Skal det være hårdere, og du gerne vil have lidt vægt med i øvelsen, så snup en bog el. lign., og hold den mellem benene, mens du laver øvelsen.

8. Gå en tur. At gå er selvfølgelig lidt mere tidskrævende, men til gengæld er det også en god måde at få klaret tankerne. Det er sundt, skader og slider ikke, og både fysikken og psyken får en vitaminindsprøjtning.

9. Knæbøjninger. Så er der træning af balder og lår. Gå ned i knæ, til bagdelen er parallelt med knæene. Det er vigtigt at holde ryggen ret under hele øvelsen og sørge for, at knæskallerne ikke kommer udover fødderne. Er det for hårdt, så lav øvelsen fra en stol i stedet for. Så længe øvelsen gentages mange gange, vil det have en effekt.

10. Løb på stedet. Vejrudsigten og løbetøjet er ligegyldigt, når du bare nøjes med en løbetur på stedet derhjemme i stuen. Og bortset fra den friske luft, virker det jo lige så godt.

200 kalorier er ingenting, og vi vil spare dig for fakta omkring, hvor lidt chokolade du kan spise, men her kan du se, hvad du skal knokle med for at forbrænde skidtet igen.

Du forbrænder 200 kalorier på:

At løbe 4 km på en halv time

1,5 times minigolf

20 minutters sjipning i moderat tempo

30 minutters dans

40 minutters badminton

Læs også