https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/10/40/er-gang-god-motion/er-gang-god-motion-prim.jpg
Træning og kost

Er gang god motion?

3. oktober 2013
af Redigeret af redaktionen, SØNDAG, Aller Media
Foto: Panthermedia
Mange regner ikke en gåtur for effektiv motion. Men kan man holde formen og figuren ved at gå? Vi har spurgt ekspert i motion

Der findes en næsten uendelig liste over træningsformer. Herhjemme er løb nok en af de mest populære former for motion. Men det er ikke alle, der synes, løb er lige deres form for motion. Og derfor har vi spurgt træningsekspert Marina Aagaard, der tilbyder foredrag, coaching og trænings- og sundhedskurser, om man egentlig kan blive sund og slank med gang som motion.

- Gang er træning ved lav til moderat intensitet og god motion i forhold til din sundhed, men du skal gå med en vis hastighed og i længere tid eller længere distancer for at opnå resultater, som hvis du løber, forklarer hun.

Mere motion: det tager ikke mere end 5 uger at gå sig i form. Se hvordan du gør her!

Gå med høj hastighed

Og nej, det er ikke nok at tage en slentretur og dermed tro at man kan sætte et flueben ved dagens motion.

- En slentreture kan give velvære, og frisk luft er sundt. Men skal denne form for motion batte noget mere for sundheden, skal du trække vejret kraftigt og føle, at du anstrenger dig. Hvis du hurtigt vil mærke og se resultater af din motion, skal du gå i et hurtigt tempo, belaste kroppen undervejs ved for eksempel at gå op ad bakker eller trapper og gå langt, for eksempel seks til ti kilometer gerne mindst tre-fem gange om ugen, siger Marina Aagaard.

Og de mange gåture er med til at træne dit kredsløb - især hvis der bliver sat tempo på gåturen. Derudover påvirker gåturene dit blodtryk i den positive retning ligesom gåturene forebygger hjerte-kar-sygdomme og sukkersyge. Og endnu en bonus ved gåturene som motion er, at for hvert skridt du tager sender stød op gennem din krop, og den belastning gør over tid dine knogler stærkere.

5 madvarer der giver dig en flad mave

Forbrænd det samme ved gang

Og du skal ikke være nervøs for, at du forbrænder mindre end dem, der løber.

- En grov tommelfingerregel siger, at du forbrænder nogenlunde det samme antal kalorier, når du går en kilometer, som når du løber en kilometer. Du kan altså få en god kalorieforbrænding ud af at gå, hvis du går med høj hastighed og afsætter god tid til dine gåture, siger Marina Aagaard og tilføjer:

- Men løb er dog noget mere effektiv motion, fordi pulsen - og forbrændingen - er højere både under og efter træningen, siger hun.

Synes du ikke, du forbrænder nok af at dyrke motion? Her er 6 tips til at booste forbrændingen

6 tips til at booste forbrændingen

Læs også