https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/04/16/ladywalk/ladywalk612x325.jpg
Træning og kost

Gå dig i form på 5 uger

12. april 2013
af Bettina Borg
Foto Ladywalk, All Over Press
Kan det virkelig lade sig gøre at komme i form ved at gå? Absolut – så længe turen er lang nok, hurtig nok og ofte nok. Personlig træner Bettina Borg viser dig her, hvordan du kan gå dig i form på 5 uger

I denne højteknologiske tid med masser af indendørs træningstilbud og træningsmaskiner kan man nemt glemme, at der er masser af gode træningsmuligheder udenfor, hvor man også kan komme i form.

Køb din billet til årets Ladywalk 2017 her!

Gang - den hurtige af slagsen - bør ligge på førstepladsen hos alle, der ønsker at blive slankere og starte langsomt op på at komme i form. Det er en udmærket træningsform, udstyret er forholdsvis billigt, og teknikkerne lærte vi, da vi tog de første skridt i etårsalderen.

Det gode ved gang er, at det ikke belaster dine led, og at det er en træningsform, som kan udføres flere gange ugentligt, uden at man skal være nervøs for skader eller overbelastninger. Der forbrændes færre kalorier i minuttet ved at gå, end du ville gøre ved at jogge og løbe, til gengæld er gåturen ofte længere end løbeturen, hvilket kompenserer lidt for forskellen.

Under artiklen har vi samlet 7 effektive styrkeøvelser, der med garanti gør din krop stærk

Husk gode sko

Det vigtigste er at have et par rigtig gode sko, når kilometer efter kilometer tilbagelægges, for det er vigtigt at undgå problemer i ankler, fodled, knæ, hofte og lænd når man gerne vil i form.

LÆS MERE: Det er faktisk muligt at træne maven fladere mens man går sig i form. Hvordan? Få svaret her!

Ligesom der findes løbesko, findes der også gåsko, og de bedste fås fra 600-1.500 kroner alt efter hvilke krav du stiller til skoene, der skal hjælpe dig med at komme i form. Det kan lyde som et nyt markedsføringstiltag fra skoindustrien, men hvis du har planer om at gennemføre vores femugersprogram, kan en investering i den perfekte sko til dine fødder være en rigtig gode idé.

Hælene bærer nemlig størstedelen af vores vægt, når vi går, hvilket stiller krav til en fast og stabil støtte til hælene. Er terrænet, du går og vandrer i, mere kuperet, så vælg sko med ordentlig slidbane i sålerne og ekstra støtte i hæle og ankler. Ikke alle fødder er ens, så spørg efter sko og sokker i sportsforretningen specielt til dine fødder.

Sådan går du dig i form på 5 uger

Her får du Bettina Borgs 5-ugers træningsprogram til at gå dig i form.

Ugeprogrammet er delt op over tre dage, men det er okay, at gå 5 af ugens dage, hvis du får blod på tanden og er ivrig efter at komme hurtigt i form.

Du skal tage tid fra start til slut - og sæt tempoet op, hvis du har energi til det.

Programmet du ser her er til begyndere. Hvis du er øvet skal du i uge 1 gå 2,5 km, i uge 2 gå 5 km, i uge 3 gå 6 km, i uge 4 gå 8 km og i uge 5 skal du gå henholdsvis 10, 11 og 12 km.

Få rabat på dit næste køb hos Deichmann, med en rabatkode. -Find din her klik her


Læs også