https://imgix.femina.dk/media/e9921ed356954c9cb0d6e40ba293af05.jpg
Træning og kost

Din slankekur bliver ødelagt når du er træt

29. april 2012
af Line Kalum Jarlkov, Slankedoktor.dk
Din slanke livsstil står for skud når energiniveauet er lavt og du er træt. Her får du seks tips til at holde den sunde livsstil på trods træthed og energiunderskud

Når vi er i energiunderskud, træffer vi de forkerte valg, og det bliver svært at sige nej til junkfood og chokolade, og det kan gå ud over slankekuren, siger diætist Lisa Bolting. Du ved det jo egentligt godt. Du skal holde dig til frugt, grønt og groft og dyrke masser af motion for at tabe dig. Men selv om du har besluttet dig for, at din livsstil skal gå en ny tid i møde, så er det ikke altid lige let at overholde de simple leveregler, når du er træt og uoplagt.

Chefdiætist ved SlankeDoktor.dk, Lisa Bolting, kender alt for godt til, at mennesker, der ønsker vægttab, alligevel træffer de dårlige valg, når trætheden melder sig, eller det bliver dagen derpå efter en glad aften i byen.

Her får du seks tips, der gør det lidt lettere at holde fast i en sundere livsstil:

1. Husk morgenmad
Det kan ikke siges nok: Spis altid morgenmad ... og husk proteiner til frokost. Det holder styr på blodsukkeret, så du ikke bliver eftermiddagstræt.

2. Bevæg dig

Tab dig med Q slank

Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo? Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities.

Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online.

Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo? Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her.

Motion sænker sukkerlysten - så det er værd at prioritere lige fra starten.

Læs også: Sådan holder du dig mæt i flere timer

3. Pas på de søde sager
Når lækkersulten melder sig, så drik et stort glas vand, før du spiser sukkerholdige produkter. Det kan tage trangen. Sørg får at få lidt fra hele hele paletten - både hvad angår smag og farver: Fiber, protein, frugt og grønt.

4. Tænk forud
Hvis du skal ud, så sørg altid for at have et sundt alternativ med. På den måde føler du ikke, at du går glip af noget, når de andre spiser is og chokolade. Prøv f.eks. med knækbrød med hytteost, frugt eller en håndfuld mandler. Tænk fornuftigt, når du får trangen til det usunde og lad dig ikke rive med. Selv om du har tømmermænd, så har du ikke behov for en McDonalds-menu, men blot lyst til den. Skræl i stedet nogle gulerødder, tag et stykke rugbrød og sluk tørsten i Pepsi Max. Det usunde må ikke være en trøst.

5. Væk med fristelserne
Ryd hjemmet og skabet på arbejdet for de farlige, usunde fristelser - jo mindre indenfor rækkevidde, jo større chance er der for, at du ikke falder i. Det giver sig selv, at du rydder skabet, hvis det er fyldt med guldbarre og slik, mens en indbydende frugtskål kan give dig lyst til det modsatte.

6. Slut med tom mave
Køb aldrig ind på tom mave; det øger risikoen for at købe alt det, der ikke er godt for dig og din sundere livsstil. Spis før du bliver sulten. Det er en god ide at spise på forhånd, så du undgår at overspise, når du når til buffeten.

Læs også: 6 slanketips til frokosten

Læs også: 6 slanke tips til morgenmaden

Se flere slanke opskrifter her:

Læs også