https://imgix.femina.dk/media/41b9aa6f7da84aabadf004b51cd43524.jpg
Træning og kost

Hold dig mæt i timevis

28. marts 2012
af Slankedoktor.dk
Det ville være rart hvis man hele tiden kunne føle sig mæt i stedet for konstant at være sulten, læs her hvordan du kan holde dig mæt længere.

Sådan holder du dig mæt

Det ville være rart hvis man hele tiden kunne føle sig mæt i stedet for konstant at være sulten, læs her hvordan du kan holde dig mæt længere.
Er du også småsulten en halv time efter, du har spist frokost? Så har du måske ikke spist den helt rigtige mad. Når du skal være mæt i flere timer, er det nemlig vigtigt, at du spiser godt med proteiner, fibre og sunde fedtstoffer.

Kk.no har her samlet seks gode råd til, hvordan du holder dig mæt:

Mellemmåltiderne

Hvis du ikke spiser mellem hovedmåltiderne, kan du føle dig helt udsultet. Dit blodsukker falder, og du spiser måske mere ved det næste måltid. Spis derfor gerne hver tredje-fjerde time.

Tab dig med Q Slank

Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo? Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities.

Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online.

Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo? Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her

Fibre og vand

Spis mad, der indeholder godt med fibre og væske. Det holder maven i gang. Grønne grøntsager er fine eksempler på mad med højt fiber- og væskeindhold.

Tomme kalorier

Spiser du hvidt brød med tomme kalorier eller en salat, der ikke er kød eller andet gods i, bliver du nok hurtigt sulten igen. Sørg derfor for at dine måltider indeholder godt med proteiner, fibre og fedt, som giver en god mæthedsfornemmelse.

"Det kan virke meget banalt, men den bedste mæthed opnås når protein og fibre kombineres. Det kan fx være rugbrød med magert pålæg, æg, fisk og mager ost. Det må gerne være et forholdsvis godt lag fra proteinet hvis det er magert. Protein mætter virkelig godt. Det kunne fx også være et par fiberrige knækbrød med mager ost eller fx hytteost. Disse forslag vil mætte langt bedre end hvis man drikker et glas mælk som omsættes hurtigt", siger Lisa Bolting, chefdiætist for SlankeDoktor.dk.

Mæthed

Der kan gå op til 20 minutter, før hjernen registrerer, at du er mæt. Der er derfor stor risiko for, at du spiser mere, end du kan. Spis derfor langsomt og vent 20 minutter med at tage en portion mere.

Sult uden grund

Mad i skabet eller billeder af lækre retter i reklamer er med til at gøre os sultne, selvom vi egentlig ikke var det. Så sørg for at undgå at se disse fristelser mellem måltiderne, så du ikke bliver sulten uden grund.

Nattesøvn er vigtig

Forskning har vist, at søvn og overvægt hænger sammen. Når vi ikke får den søvn, vi har brug for, bliver vi mere sultne og har lyst til usund mad. Det er derfor vigtigt at få nok nattesøvn.

Læs også: Sådan vælger du sundt i supermarkedet

Læs også: Gratis skema for mellemmåltider

Læs også: Få styr på dine nødder

Læs også