https://imgix.femina.dk/media/2abbe499daf5443fac39a434abac7cec.jpg
Træning og kost

Bliv forårslækker med RikkeMaija

22. marts 2012
af Redaktionen
Bliv klar til varmere temperaturer, vovede kjoler og måske endda bikini med 5 forskønnende forårstips fra sundhedscoach RikkeMaija.

1 Løb dig til lækre lår og smuk hud
Du ved det jo godt: Du skal røre dig for at få en fastere krop. Og den nemmeste måde at komme i gang med træningen på, er ved at løbe. Nyd det friske forårsvejr lige uden for din dør, det kræver kun, at du snører løbeskoene, så er du på vej mod en bedre form, faste baller og flad mave. Det koster ikke noget, du kan gøre det når som helst, og du spilder ikke tid på transport.

Bonus: Du får smukkere hud af at løbe udenfor. Jeg kan altid se på folk, hvis de går mange ture, løber eller har udendørsarbejde. Deres hud bliver ganske enkelt bare frisk, fin og super smuk.

2 Gå amok i sæsonens frugt og grønt
Gå efter de frugter og grøntsager, der er i sæson, da de indeholder langt flere vitaminer og mineraler - og dermed giver dig et godt vitaminboost. Lige nu skal du spise jordbær, blåbær, druer, æbler og appelsiner på den søde side. Og vælte dig i radiser og salater i alle afskygninger på den grønne side. Brug sæsonens sunde sager til både morgenmad, mellemmåltider og aftensmad.

Bonus: Hvad med at skifte din kedelige rugbrødsmad ud med en lækker salat? Så får du nemt mere salat ind i din kost - og så er der meget mere energi i en salat end i en rugbrødsmad.

3 Peel dig pæn med en hjemmelavet scrub
Skrub din krop forårsklar med en lækker, nem og hjemmelavet scrub, som du kan lave ud af ting, du alligevel har i dit køkken. Du skal bruge rørsukker, agurk, olivenolie og citron. Kom sukkeret i en skål, riv agurken ud over, pres citronen og hæld olivenolie over. Din hud vil elske denne økologiske blanding, og olien vil gøre den både blød og blændende at se på. Du kan også bruge den i ansigtet, du må bare ikke skrubbe lige så hårdt som på kroppen. Brug den 1 gang om ugen.

Bonus: Køb en ganske almindelig mandeolie i supermarkedet og kom den på din våde hud, hver gang du har været i bad. Nul parabener eller andre ubehagelige tilsætninger - bare dejlig blød hud.

4 Pas på portionerne
Du har måske allerede skåret kraftigt ned på sukkeret, men kan ikke se resultaterne på vægten? Så spiser du sikkert for meget! Den bedste måde at passe på portionerne, er at være nærværende, når man spiser. Husk dine mellemmåltider, så du ikke bliver for sulten og overspiser til hovedmåltiderne. Husk at nyde din mad, mens du spiser den - og læg mærke til, at du faktisk spiser! Det gør du ikke, hvis du ser fjernsyn, kører bil eller bare kører maden ned i rekordfart.

Bonus: Vi går nu ind i en tid, hvor du ikke behøver at proppe dig med ris, pasta og kartofler til hvert måltid, men godt bare kan nøjes med godt kød og friske grøntsager engang imellem.

5 Lav dit eget snack-kit
Klokken 15 kan vi alle blive overmandet af en stædig trang til sukker. Vi har brug for noget sødt, og det skal der være plads til. Men undgå at falde i slik, flødekage eller alt-for-meget-chokolade-fælden ved altid at have dit eget snack-kit klar. Lav en pose med f.eks. mandler, rosiner, mørk chokolade, goji bær, kokosflager og paranødder, som kan ligge i tasken og lokke. Husk, at den mørke chokolade skal være af ordentlig kvalitet og mindst 70% kakao!

Bonus: Når sukkertrangen skriger, så er det fordi, du har brug for energi. Der er energi i fedt, så hvis du sørger for at få noget sundt fedt til din hjerne, får du også mere energi. Mandler og paranødder er ekstra fedtholdige og fulde af energi.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/22a8158930cf4afd9dd1acbbd260422c.jpg

Det er opskrifter på lækre retter, der tager
max. 25 minutter at tilberede.

Hovedingredienserne er samlet ét sted i varehuset,
og som noget helt unikt er opskrifterne mærket med Nøglehullet -
og derfor din garanti for et sundere valg.

Hver uge fremover vil der være en ny opskrift i varehusene, men i denne uge kan du også få en gratis smagsprøve i dit lokale varehus og deltage i vilde konkurrencer.
Se mere på Facebook.com/kvickly

https://imgix.femina.dk/legacy/media/73a0c049f8434d8486b02a6c09c100f3.jpg

Læs også