https://imgix.femina.dk/media/18fec66c3f57406c9da63ac82dcf0515.jpg
Træning og kost

4 sjove former for motion i det fri

30. april 2011
af Kristine Nielsen, alive.dk
Der er ingen grund til at blive indenfor og træne når de varme grader banker på døren

Foråret nærmer sig og hermed også muligheden for at dyrke forskellige former for motion i det fri. Her får du 4 sjove, og anderledes måder at træne på mens du er ude i naturen.

Trailrunning:
Trailrunning er det amerikanske navn for løb på skovens små og snedige stier. Terrænet varierer, og du får en mere allround træning, end hvis du bare løber normalt. Du behøver ikke kun løbe i skoven, men en løbetur langs stranden, oppe i klitterne eller ud over marken er lige så godt.

Trailrunning er rigtig godt for udholdenhed, kalorieforbrænding og så er det godt for dine hoftebøjere. Derudover styrker det både på forsiden og bagsiden af dine ben, bagdel, ryg, mave og skuldre. Hvis du har en vægt på 65 kg forbrænder du omkring 360 kcal. ved 30 minutters træning.

Læs også: Skift løbestil og få mere ud af din træning

Mountainbiking:


Kom i form med
Z-Box

Den store fordel ved mountainbiking i forhold til landevejscykling er, at terrænet varierer meget ved mountainbiking. På den måde får du stillet større krav til hele din krop og giver dig selv en meget bred form for træning af de store muskelgrupper.

Det er en helt suveræn konditionstræning på grund af de mange hurtige spring. Du træner for- og bagsiden af dine lår, den store sædemuskel, lægmusklerne og de lige mavemuskler. Du styrker også dine arme, skuldre og ryg. Med en vægt på 65 kg forbrænder du cirka 330 kcal. ved 30 minutters træning.

Kajak:
At ro er god motion, en psykisk pause og en fantastisk naturoplevelse. Du kan ro kajak hele året, og der er mange muligheder for at ro langs den danske kyst, på søer og åer. Hvis du ikke vil investere i en kajak, kan du melde dig ind i en klub, hvor du både kan låne kajakker og tage kurser..

Hvis man bruger den rigtig teknik til at ro med er det godt for hele kroppen, og du forbrænder 270 kcal. ved 30 minutter, hvis du vejer 65 kg.

Læs også: Spis dig slank før din træning

Outdoor fitness:
I outdoor fitness skal du udelukkende benytte dig af de udfordringer, naturen stiller dig over for f.eks. niveauforskelle, væltede træer og trappetræning. Du kan enten melde dig ind i en klub, hvor du får vejledning fra en instruktør, eller du kan træne på egen hånd i en af de mange open air-parker.

Outdoor fitness sætter gang i din forbrænding og kommer hele din krop igennem men med særligt fokus på dine ben, balder, arme, mave og ryg. Derudover er outdoor fitness både god konditions- og styrketræning. Du forbrænder 320 kcal. ved 30 minutters træning, hvis du vejer 65 kg.

Læs også: Trim dig smuk på 15 minutter

Læs også