https://imgix.femina.dk/media/caac2d339da642148da837d90bc3abe0.jpg
Træning og kost

Skift løbestil og få mere ud af din træning

19. januar 2011
af Redaktionen, SlankeDoktor.dk
Mangler du inspiration til at variere dine løbeture?

Der er flere måder hvorpå du kan effektivisere din løbetræning, og du kan selv gøre din løbetur mere spændende end normalt, ved at ændre på dine løbevaner.

Nyt terræn
En ting du kan prøve er, at skifte det sædvanlige underlag ud med noget naturligt som bakker, sand, trapper eller skovsti.

Coach
Mangler du motivation til dine ugentlige løbeture, så kan du prøve at downloade en af de mange løbeguides fra iTunes til din iPod. (Du skal bruge App store på din iPod og søge efter "Run Coach", programmet findes i gratis version) Med en løbeguide får du din egen coach der kan motivere dig, og samtidig får du afspillet musik der passer til det tempo du løber i.


Nyt sted
I stedet for at løbe den samme rute hver eneste gang kan du prøve en ny og mere spændende rute. Det er ligeledes en god de at veksle imellem flere forskellige ruter, og gerne med forskellige længder.

Ny stil
Når du løber behøver det ikke være den samme løbestil under hele turen. Du kan prøve at variere dit løb med 100 meter adedrengeløb, spurt, hælspark eller andet.

Få et formål
Synes du der mangler et formål med dine løbeture? Så begynd at løbe til eller fra job, hjem til veninden eller måske endda til og fra fitnesscenteret Det er også en god ide at sætte dig et mål, fx at du vil løbe 5 km, 10 km eller et ½ marathon. Du kan lave en aftale med en ven eller veninde eller tilmelde dig et løb for at holde dig fast i din målsætning.

Læs også