https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/11/48/vaegttab/vaegttab-stor.jpg
Krop & velvære

Gør som mændene, når du vil tabe dig

27. november 2013
af Lisbeth Madsen, Newsdesk
Foto Panthermedia
Det er ofte lettere for mænd at tabe sig, end det er for kvinder. Så hvorfor ikke lure dem nogle af deres vaner af, så du også kan opnå de gode resultater hurtigt?

Det er en ulige kamp, når mænd og kvinder skal tabe sig. Mænd har nogle fysiske fordele, der gør, at de automatisk forbrænder mere, og på den front er det umuligt for os kvinder at være med. Ligesom vi også har andre indbyggede ulemper.

- En af årsagerne er, at mænds muskelmasse hjælper dem til at forbrænde 30 procent flere kalorier, end vi gør, siger Cynthia Sass, der er klinisk diætist og forfatter til en slankebog, til Prevention.com.

Under artiklen finder du 10 tips til en flad mave!

Derudover forklarer hun, at kvinder generelt har mere kropsfedt end mænd og er indrettede til at gemme på det. Ligesom mænd er så heldige at slippe for det månedlige pres af hormoner, der gør os kvinder irriterede, oppustede og giver lyst til chokolade.

Tab et kilo om ugen uden at være sulten. Find den effektive slankekur her!

Når alt dette er nævnt, så er der imidlertid også en forskel på mænds og kvinders mentale indstilling til at skulle tabe sig, og det er her, vi godt kan lære en masse af mændene, mener diætisten.

Forskellen på mænd og kvinder

Her kommer fem punkter, hvor mænd typisk mentalt opererer anderledes end kvinder:

1) Mænd har ikke samme trang til slik

En nyere undersøgelse fra Cornell University har vist, at hvor kvinder gerne vil trøste sig med chokolade og slik, så finder mænd tryghed i et godt stykke kød. De vil hellere have en rød bøf, og det giver dem en stor fordel, da den er fyldt med proteiner frem for tomme kulhydrater som i slikket. Så overvej om et lækkert stykke kød kunne være din trøst næste gang.

Derfor er et stykke chokolade godt for din slankekur

2) Han straffer ikke sig selv hårdt for fejl

I er begge faldet i og har spist en stor portion is og en masse slik. Samme mængde kalorier, men skyldfølelsen er absolut ikke lige fordelt imellem jer. Du tager nemlig det hele, mens din mand faktisk føler, at han har det rigtigt godt. Ifølge Pamela Peeke, der er læge og adjunkt ved University of Maryland School of Medicine, så er kvinder alt for hårde ved sig selv og søger at være perfekte i deres slankekur. Det er ikke mænds strategi, og det gør det faktisk lettere for dem at holde den. Lægen anbefaler, at hvis du bare kan være på kur 80 procent af tiden, så bør du være stolt af det.

3) Han bruger ikke mad som terapi

I en ny undersøgelse fra University of Minnesota viste det sig, at kvinder var dobbelt så tilbøjelige til at trøstespise end mænd. Drop at kaste mad i munden straks du føler dig nedtrykt, og lav i stedet lidt selvransagelse for at finde ud af, hvad det er, der gør dig trist eller stresset. Det er bedre at tage hånd om problemet end at prøve at spise sig ud af det, mener psykoterapeut og forfatter Gloria Arenson.

Snyd dig til et slankere look. Se, hvordan du klæder dig slankere

4) Han løfter tunge vægte

Mænd har større muskler fra naturens side, men de er absolut heller ikke bange for at vægttræne. Det bør kvinder heller ikke være, for de muskler, som man opbygger, forbrænder nemlig kalorier bagefter også, når du sidder hjemme i sofaen.

5) Han dropper ikke sin yndlingsmad

Når kvinder starter på en slankekur, så betyder det, at de forbyder sig selv alle former for lækkerier. Det resulterer i, at de på et tidspunkt ender med at overspise alt det, de længe har forsaget. Det vil aldrig være mandens strategi at gå helt uden om det, han elsker. Han vil i stedet blot spise lidt mindre af sin favoritmad, og denne metode er langt mere virksom, fordi han så undgår at overfalde slikskålen en aften, hvor han ikke længere kan modstå den, forklarer fedmeforsker Janet Polivy fra University of Toronto.

I galleriet herunder finder du 10 tips til flad mave

10 tips til en flad mave

Læs også