Slankekur - derfor må du gerne snyde med et stykke chokoladekage
Krop & velvære

Derfor er et stykke chokoladekage godt for din slankekur

5. marts 2013
af Redigeret af webredaktionen, SØNDAG
foto: Panthermedia
De fleste ved at de skal holde sig til slankekuren hvis de overflødige kilo skal forsvinde. Men faktisk er det en god ide at synde en gang imellem, for eksempel med et stykke chokoladekage. Hvorfor? Få svaret her

Tid til at synde? Prøv for eksempel en hvid chokoladekage med lakridsmaregns

Vil du også gerne tabe et par af de overflødige kilo på sidebenene, men synes du ikke din slankekur giver pote, så kan det være, at du skulle prøve at lade være med at følge kostplanen til punkt og prikke.

For vi kvinder kan være rigtigt dårlige til at spise noget, som ikke står på vores kostplan, når vi først er gået i gang med at ændre vores kostvaner. De fleste af os kører en enten-eller-strategi. Enten rører vi intet usundt, eller også spiser vi et helt kilo slik, når vi først går i gang, lyder det fra Michelle Nørgaard Kristensen, der er kvinden bag bogen "Pære, æble eller banan", der handler om kropstyper og træning og kost, der passer den enkelte kropstype.

Det er okay at synde - så nyd din chokoladekage

Men det er vigtigt, at vi lærer os selv, at det er okay at spise usundt, og at vi skal nyde hver en bid af den chokoladekage og føle os mætte af én portion eller efter ét stykke.

- Vi skal kunne give os selv lov til at synde, og gøre det med den bedste samvittighed. Ikke kun for at vi kan leve og være sociale og få nogle skønne smagsoplevelser, men også for at holde vores forbrænding oppe, siger hun.

Det gavner nemlig dit stofskifte, at du bryder dine sunde kostvaner og får flere kalorier indenbords, end du egentlig har brug for. På den måde giver du nemlig dit stofskifte et kærligt spark i rumpetten.

Er du vild med chokolade - under artiklen har vi samlet 25 opskrifter, der alle er fyldt med chokolade.

Hvis vi lever for længe på en lav kaloriekost, vil kroppens stofskifte med tiden dale, og du vil skulle spise endnu mindre eller træne endnu mere, før du kan fortsætte med at reducere fedtmasse.

LÆS MERE: Vil du have flere tips til, hvordan du booster din forbrænding. Her får du 10 tips.

Giv kroppen et chok

Hvis du derimod hver eller hver anden uge spiser mere, end kroppen har brug for, viser studier, at du vil øge dit stofskifte med op til 8 procent, fordi du giver kroppen et chok.

Så nyd din chokoladekage, isen, rødvinen, brødet, eller hvad det nu er, du elsker allermest. Det er op til dig, om det skal være en gang om ugen eller hver anden uge. Hvis du gør det en gang om ugen, vil du tabe dig i et lidt langsommere tempo, men måske er det lige præcis dét, at du ved, at du i weekenden kan få lov til at få et glas rødvin, brød og/eller dessert, der gør, at du kan holde retningslinjerne resten af ugen.

25 opskrifter med chokolade

Læs også