meditation
Krop & velvære

Derfor er meditation bedre end botox

23. november 2015
af Trille Frost
foto: Panthermedia
Slip rynkerne sammen med bekymringerne ved at adoptere dette daglige (og naturlige) skønhedsritual

Smuk hud handler om indre ro – ikke dyre cremer eller plastikkirurgi. Er du stresset, så er din hud det nemlig også, hvilket kan vise sig i form af rynker, akne, røde pletter og tørhed, siger holistisk stresscoach og yogalærer Anne Goncalves fra amame.dk.

– Irritationerne skyldes, at stress hæmmer tilførslen af alle de gode næringsstoffer og vitaminer til huden. Kroppen er i akut alarmberedskab, hvilket suger mest energi.

Stress: Kend din stresstype og få det bedre

Feelgood = look good

Udfordringen er dog, at mange af os oplever stressmomenter til hverdag. Det slider på kroppens funktionsevne (og kan ses i spejlet).

– Det starter måske allerede om morgenen, hvor mange griber ud efter mobilen for at tjekke facebook og e-mails ... i vores vestlige samfund sender vi alt for meget opmærksomhed ud i verden i stedet for at mærke os selv indefra. Heldigvis kan meditation gøre en forskel – en dyb form for afslapning, der styrker kroppens evne til selvreparation – også af huden!

Døjer du med spændingshovedpine? Sådan tager du den i opløbet

Begynderøvelse Meditation er enkelt, og du behøver hverken at chante eller tænde røgelsespinde. Prøv blot dagligt at:

- Finde et uforstyrret sted og sidde afslappet i 5-10 minutter – f.eks. på en stol med rank ryg og fødderne i gulvet.

- Lukke øjnene og fokusere på dit åndedræt ved at tælle til 1 på en indånding og 2 på en udånding etc. Start forfra ved 10.

Tip! Stress starter ofte i hovedet, så bring dit fokus tilbage til åndedrættet og kroppen, når du registrerer tanker/bekymringer.

Er du A- eller B-menneske? Tag testen

Læs også