Kost & motion

Stenalderkost: Spaghettinis frutti di mare

Få opskriften på spaghettinis frutti di mare fra Thomas Rodes stenalderkost

Spaghettinis frutti di mare hovedret til 4 personer, eller forret til 8 personer

Det skal du bruge
2 kg hjertemuslinger, skrubbede og gennemtjekkede. Fjern skægget  
2 kg blåmuslinger omhyggeligt vaskede 
500 g store flotte pillede rejer, gerne Smögen- eller Skaw-rejer 
1 bouquet garni (friske laurbærblade, timian & rosmarin bundet sammen med køkkensnor) 
½ dl citronsaft eller hvidvinseddike. 
Riv skallen, inden citronen presses, og gem den til spaghettien
Klaret smør 
1 spidskål, befriet for stokken og skåret i 2 mm brede strimler 
2–3 courgetter. Skær 2–3 mm tykke skiver af frugterne i deres længde, men stop, når du når kernerne. Skær skiverne i lange strimler 
Den hvide del af 2–3 porrer, skåret i 2–3 mm tykke strimler 
3–4 spsk. klaret smør 
1–2 meget finthakkede skalotteløg 
½ tsk. finthakket hvidløg 
½ tsk. finhakket rød chili 
1 spsk. grofthakket merian eller oregano 
1 spsk. grofthakket bredbladet persille 
 
PRØV OGSÅ: Æbleflæsk med bagte skalotter, agerchampignoner og rosmarin
 
Sådan gør du
1. Varm en stor tykbundet gryde op. Kom det klarede smør heri. Når fedtstoffet er meget varmt, tilsættes muslinger og bouquet garni, og det hele sauteres omhyggeligt, til muslingerne begynder at åben sig og smide saften. Læg låg på og damp muslingerne, til muslingekødet netop er så fast, at man nemt kan tage det ud, uden at det går i stykker. Sigt saften gennem et klæde og vær opmærksom på, at alt sand er sigtet fra. Kog saften ind, så du har en halv dl tilbage. Skyl muslingerne omhyggeligt, men forsigtigt, og vend dem i den indkogte muslingesaft. 
 
2. I en tykbundet gryde varmes lidt klaret smør. Tilsæt de hakkede chili, skalotteløg og hvidløg og sauter dem igennem, uden at det tager farve. Tilsæt herefter først porre og sauter 2–3 min. Tilsæt så spidskål og sauter et par minutter for til sidst at tilsætte de strimlede courgetter, der ligeledes får ca. 2 min. Vend undervejs strimlerne. Slutteligt vendes rejerne og muslingerne samt deres saft i grøntsags-strimlerne og varmes nænsomt igennem, hvorefter der smages til med salt, peber, citronskallen og hakket merian/oregano. Anret i varme tallerkener. 
 

PRØV OGSÅ: Andebryst med stjerneanis og grønt