Maca-gryde
Kost & motion

Maca-gryde

Roden maca har en mild jordagtig smag og en særlig evne til at afhjælpe stress. Den er forrygende i en gryde med lunende kanel og spicy chili. Her får du opskriften på maca-gryde

Tid i alt: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

800 g friske tomater
1 rødløg
1 mellemstort blomkålshoved
1 fed hvidløg
2 spsk. macapulver
1 spsk. gurkemeje
½ tsk. kanel
1 piri piri-chili eller tilsvarende
1 tsk. allehånde
1 tsk. stødt koriander
1 spsk. kokosolie til stegning
1 dl vand
1 knsp. salt
1 spsk. æblecidereddike
1 tsk. flydende honning
½ dåse kokosmælk (ikke light)

TILBEHØR

2 dl quinoa

TIL SERVERING

1 bundt frisk koriander
1 spsk. tørrede chiliflager
 

Opskrift - sådan laver du maca-gryde

 
1. Skyl tomater, og skær dem i tern. Pil rødløg, og skær i tern. Skær blomkål i buketter. Pres hvidløg. Bland macapulver, gurkemeje, kanel, chili, allehånde og stødt koriander i en skål. Smelt kokosolie på en pande, og tilsæt hvidløg, rødløg og krydderier. Vend rundt ved høj varme, og tilsæt tomaterne. Steg videre i 1-2 minutter, skru ned for varmen, og tilsæt vand.
 
2. TILBEHØR: Kog quinoa efter anvisningen på pakken.
 
3. Når tomaterne er opløst i gryden, og saucen begynder at samle sig: Tilsæt salt, æblecidereddike og honning, og rør godt rundt. Hæld kokosmælk i, og lad saucen samle sig. Læg blomkålen oven på saucen, skru ned for varmen, og læg låg på. Lad retten simre i 5 minutter, eller til blomkålen er mør, men stadig har bid. Hold øje undervejs, og tilsæt evt. mere vand, hvis saucen virker tør.
 
4. SERVERING: Servér maca-gryden med quinoa, og drys plukket koriander og chiliflager over.
 
HER KAN DU FINDE FLERE LÆKRE OPSKRIFTER PÅ SUPERFOODS
 

Chia-pudding – Få opskriften her

Gurkemeje-latte – Få opskriften her

Kaiserschmarrn med lucuma og chiafrø – Få opskriften her

Glutenfri rødbedevafler – Få opskriften her

Soba-salat med tang og tofu – Få opskriften her

Opskriften stammer fra Anne-Sophie Lahmes bog ”Køkkenmagi: Superfoods til hverdag”, der giver dig nye bud på supersunde retter, der gør vejen til næringsrig mad kortere. 249 kr. Gyldendal.

 

 

Opskriften stammer fra Anne-Sophie Lahmes bog ”Køkkenmagi: Superfoods til hverdag”, der giver dig nye bud på supersunde retter, der gør vejen til næringsrig mad kortere. 249 kr. Gyldendal.

 

 

Læs mere om: