rødbedevafler
Træning og kost

Glutenfri rødbedevafler

af Anne-Sophie Lahme 25. maj 2018
Foto: Ditte Ingemann
Rødbeder og vafler? Rødbeder er godt for hjerte og lever, så hvorfor ikke forvandle de røde sager til lækker aftensmad med det hjerteformede vaffeljern. Her får du opskriften på glutenfri rødbedevafler
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g rødbeder
  • 4 æg
  • 100 g salatost eller feta
  • 100 g rismel
  • 15 g loppefrøskaller
  • 50 g glutenfri havremel
  • 1 knsp. salt
  • 2 dl mælk
  • smør til stegning

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld rucola
  • 1 bakke hindbær

Opskrift - sådan laver du glutenfri rødbedevafler

1. Skræl og riv rødbeder. Pisk æg, salatost, rismel, loppefrøskaller, havremel, rødbeder, salt og mælk grundigt sammen med en elpisker, til du får en ensartet masse. Varm vaffeljernet op, og kom lidt smør på pladerne. Fordel ¼ af dejen på den nederste plade. Dejen skal fordeles, da den ikke flyder ud af sig selv som normal vaffeldej. Bag vaflerne i 5-7 minutter afhængigt af dit vaffeljern. De skal bage længere, end man lige tror, så vær tålmodig.   2. SERVERING: Skyl og afdryp rucola og hindbær. Servér vaflerne lune med rucola og hindbær på toppen.  

HER KAN DU FINDE FLERE LÆKRE OPSKRIFTER PÅ SUPERFOODS

Chia-pudding – Få opskriften her

Gurkemeje-latte – Få opskriften her

Kaiserschmarrn med lucuma og chiafrø – Få opskriften her

Soba-salat med tang og tofu – Få opskriften her

Maca-gryde – Få opskriften her

 

Opskriften stammer fra Anne-Sophie Lahmes bog ”Køkkenmagi: Superfoods til hverdag”, der giver dig nye bud på supersunde retter, der gør vejen til næringsrig mad kortere. 249 kr. Gyldendal.