Træning og kost
25. maj 2018

Soba-salat med tang og tofu

Spis sundt som japanerne, de har en høj levealder. De papirtynde sobanudler er som yin og yang med sød og salt tang. Her får du opskriften på soba-salat med tang og tofu
Af: Anne-Sophie Lahme
Soba-salat

Foto: Ditte Ingemann

Spis sundt som japanerne, de har en høj levealder. De papirtynde sobanudler er som yin og yang med sød og salt tang. Her får du opskriften på soba-salat med tang og tofu
10 min4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 60 g tørret arame-tang
  • 200 g fast tofu
  • smagsneutral olie til stegning
  • 1 squash
  • 2 store gulerødder
  • 50 g edamamebønner (fra frost, optøede)

NUDLER

  • 400 g sobanudler

DRESSING

  • 1 spsk. misopasta
  • 1 spsk. ristede sesamfrø
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. ristet sesamolie
  • 1 spsk. smagsneutral olie eller mild olivenolie

TIL SERVERING

  • 4 æg
Annonce

Opskrift - sådan laver du soba-salat med tang og tofu

1. Læg arame-tang i en skål, og hæld koldt vand over. Lad tangen trække i 10 minutter. Skær tofu i ½ cm tynde skiver, og steg dem på en pande i smagsneutral olie, til de får en gylden skorpe. 2. NUDLER: Kog nudlerne i rigeligt vand efter anvisningen på pakken. 3. Skyl squash, og skræl gulerødder, og skær det i tynde stave med et juliennejern. Læg ned i vandet til nudlerne, 1 minut før nudlerne er kogt færdige. Lad nudler og grøntsager koge tiden ud; hæld vandet fra, og hæld nudler og grønt i en skål. 4. DRESSING: Pisk alle ingredienser til dressingen sammen. 5. Vend nudler og grønt i dressingen. Tilsæt tang, tofu og edamamebønner, og vend rundt. 6. SERVERING: Kog 4 æg, pil dem, og skær dem i halve. Servér soba-salaten i en skål med et halvt æg til hver portion. HER KAN DU FINDE FLERE LÆKRE OPSKRIFTER PÅ SUPERFOODS

Chia-pudding – Få opskriften her

https://imgix.femina.dk/1819-glutenfri_0.jpg

Opskriften stammer fra Anne-Sophie Lahmes bog ”Køkkenmagi: Superfoods til hverdag”, der giver dig nye bud på supersunde retter, der gør vejen til næringsrig mad kortere. 249 kr. Gyldendal.

Opskriften stammer fra Anne-Sophie Lahmes bog ”Køkkenmagi: Superfoods til hverdag”, der giver dig nye bud på supersunde retter, der gør vejen til næringsrig mad kortere. 249 kr. Gyldendal.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.