Soba-salat med tang og tofu
Træning og kost

Soba-salat med tang og tofu

af Anne-Sophie Lahme 25. maj 2018
Foto: Ditte Ingemann
Spis sundt som japanerne, de har en høj levealder. De papirtynde sobanudler er som yin og yang med sød og salt tang. Her får du opskriften på soba-salat med tang og tofu
10 min 4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 60 g tørret arame-tang
  • 200 g fast tofu
  • smagsneutral olie til stegning
  • 1 squash
  • 2 store gulerødder
  • 50 g edamamebønner (fra frost, optøede)

NUDLER

  • 400 g sobanudler

DRESSING

  • 1 spsk. misopasta
  • 1 spsk. ristede sesamfrø
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. ristet sesamolie
  • 1 spsk. smagsneutral olie eller mild olivenolie

TIL SERVERING

  • 4 æg

Opskrift - sådan laver du soba-salat med tang og tofu

 

1. Læg arame-tang i en skål, og hæld koldt vand over. Lad tangen trække i 10 minutter. Skær tofu i ½ cm tynde skiver, og steg dem på en pande i smagsneutral olie, til de får en gylden skorpe.   2. NUDLER: Kog nudlerne i rigeligt vand efter anvisningen på pakken.   3. Skyl squash, og skræl gulerødder, og skær det i tynde stave med et juliennejern. Læg ned i vandet til nudlerne, 1 minut før nudlerne er kogt færdige. Lad nudler og grøntsager koge tiden ud; hæld vandet fra, og hæld nudler og grønt i en skål.   4. DRESSING: Pisk alle ingredienser til dressingen sammen.   5. Vend nudler og grønt i dressingen. Tilsæt tang, tofu og edamamebønner, og vend rundt.   6. SERVERING: Kog 4 æg, pil dem, og skær dem i halve. Servér soba-salaten i en skål med et halvt æg til hver portion.   HER KAN DU FINDE FLERE LÆKRE OPSKRIFTER PÅ SUPERFOODS

Chia-pudding – Få opskriften her

Gurkemeje-latte – Få opskriften her

Kaiserschmarrn med lucuma og chiafrø – Få opskriften her

Glutenfri rødbedevafler – Få opskriften her

Maca-gryde – Få opskriften her

Opskriften stammer fra Anne-Sophie Lahmes bog ”Køkkenmagi: Superfoods til hverdag”, der giver dig nye bud på supersunde retter, der gør vejen til næringsrig mad kortere. 249 kr. Gyldendal.

   

 

Opskriften stammer fra Anne-Sophie Lahmes bog ”Køkkenmagi: Superfoods til hverdag”, der giver dig nye bud på supersunde retter, der gør vejen til næringsrig mad kortere. 249 kr. Gyldendal.