Soba-salat med tang og tofu
Træning og kost

Soba-salat med tang og tofu

25. maj 2018
af Anne-Sophie Lahme
Foto: Ditte Ingemann
Spis sundt som japanerne, de har en høj levealder. De papirtynde sobanudler er som yin og yang med sød og salt tang. Her får du opskriften på soba-salat med tang og tofu
10 min4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 60 g tørret arame-tang
  • 200 g fast tofu
  • smagsneutral olie til stegning
  • 1 squash
  • 2 store gulerødder
  • 50 g edamamebønner (fra frost, optøede)

NUDLER

  • 400 g sobanudler

DRESSING

  • 1 spsk. misopasta
  • 1 spsk. ristede sesamfrø
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. ristet sesamolie
  • 1 spsk. smagsneutral olie eller mild olivenolie

TIL SERVERING

  • 4 æg

Opskrift - sådan laver du soba-salat med tang og tofu

1. Læg arame-tang i en skål, og hæld koldt vand over. Lad tangen trække i 10 minutter. Skær tofu i ½ cm tynde skiver, og steg dem på en pande i smagsneutral olie, til de får en gylden skorpe. 2. NUDLER: Kog nudlerne i rigeligt vand efter anvisningen på pakken. 3. Skyl squash, og skræl gulerødder, og skær det i tynde stave med et juliennejern. Læg ned i vandet til nudlerne, 1 minut før nudlerne er kogt færdige. Lad nudler og grøntsager koge tiden ud; hæld vandet fra, og hæld nudler og grønt i en skål. 4. DRESSING: Pisk alle ingredienser til dressingen sammen. 5. Vend nudler og grønt i dressingen. Tilsæt tang, tofu og edamamebønner, og vend rundt. 6. SERVERING: Kog 4 æg, pil dem, og skær dem i halve. Servér soba-salaten i en skål med et halvt æg til hver portion. HER KAN DU FINDE FLERE LÆKRE OPSKRIFTER PÅ SUPERFOODS

Chia-pudding – Få opskriften her

https://imgix.femina.dk/1819-glutenfri_0.jpg

Opskriften stammer fra Anne-Sophie Lahmes bog ”Køkkenmagi: Superfoods til hverdag”, der giver dig nye bud på supersunde retter, der gør vejen til næringsrig mad kortere. 249 kr. Gyldendal.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Opskriften stammer fra Anne-Sophie Lahmes bog ”Køkkenmagi: Superfoods til hverdag”, der giver dig nye bud på supersunde retter, der gør vejen til næringsrig mad kortere. 249 kr. Gyldendal.

Læs også