Kaiserschmarrn
Kost & motion

Kaiserschmarrn med lucuma og chiafrø

Denne østrigske dessert minder om en pandekage og får knas fra chiafrø og citrussmag fra frugten lucuma, der holder kroppen ung og frisk. Her får du opskriften på kaiserschmarrn med lucuma og chiafrø

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 35 min
Tid i alt: 1 t og 5 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

30 g rosiner
½ dl appelsinjuice
4 æg
1 spsk. lucuma
1 tsk. vaniljepulver
1 spsk. chiafrø
1 knsp. salt
4 dl mælk
100 g hvedemel
smør eller kokosolie til stegning

TIL SERVERING

æblemos og flormelis
 

Opskrift - sådan laver du kaiserschmarrn med lucuma og chiafrø

 
1. Læg rosinerne i appelsinjuice, og stil dem til side i ca. 30 minutter. Del æggene, så blommerne er i én skål og hviderne i en anden. Pisk hviderne stive, og stil dem til side. Pisk æggeblommer med lucuma, vaniljepulver, chiafrø og salt. Tilsæt mælk og hvedemel, og pisk igen. Vend de stive æggehvider i massen og hæld rosinerne i. Varm en stor pande med smør eller olie. Hæld massen på panden, og steg ved lav varme, til den bliver gyldenbrun på den ene side. Vend rundt, og steg den anden side på samme måde. 
 
2. SERVERING: Riv pandekagen i mundrette bidder, og servér med æblemos og flormelis til.
 

HER KAN DU FINDE FLERE LÆKRE OPSKRIFTER PÅ SUPERFOODS

Chia-pudding – Få opskriften her

Gurkemeje-latte – Få opskriften her

Glutenfri rødbedevafler – Få opskriften her

Soba-salat med tang og tofu – Få opskriften her

Maca-gryde – Få opskriften her

 

Opskriften stammer fra Anne-Sophie Lahmes bog ”Køkkenmagi: Superfoods til hverdag”, der giver dig nye bud på supersunde retter, der gør vejen til næringsrig mad kortere. 249 kr. Gyldendal.

 

 

Opskriften stammer fra Anne-Sophie Lahmes bog ”Køkkenmagi: Superfoods til hverdag”, der giver dig nye bud på supersunde retter, der gør vejen til næringsrig mad kortere. 249 kr. Gyldendal.

 

 

Læs mere om: