Ca. 8 pers.
TID: Ca. 1 time og 10 min.
3 store æbler
100 g smør
150 g sukker
3 æg
200 g mel
2 tsk bagepulver
½ dl mælk
Topping:
25 g smør
125 g sukker
1¼ dl fløde
Tilbehør:
Flødeskum
Rengør æblerne og skær dem i tynde både.
Rør smør og sukker sammen.
Pisk æggene i et ad gangen.
Sigt mel og bagepulver i dejen skiftevis med mælken.
Hæld dejen i en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter.
Fordel æblerne taglagt på dejen.
Bag kagen i ca. 45 min. ved 175 grader.
Hæld sukkeret ud på en stor pande og læg smørret oveni.
Varm det op under kraftig varme og lad sukkeret smelte.
Rør nu i det, så det ikke brænder på.
Tilsæt fløden lidt ad gangen, under konstant omrøring.
Hæld karamellen over den færdigbagte kage.
Server flødeskum til.