Muffinsandwich med æg og bacon
Aftensmad

Muffinsandwich med æg og bacon

30. oktober 2019Opdateret 10. april
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Saml æg og bacon med en luftig muffinbolle, der altså både skal steges, bages og ristes, men er det hele værd. Her får du opskriften på muffinsandwich med æg og bacon

MUFFINS

  • 20 g gær
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk. honning
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 50 g smør
  • 600 g hvedemel
  • 75 g durummel

TIL SERVERING

  • 12 æg
  • 12 skiver bacon
  • 12 skiver cheddar
  • 12 spsk. tomatketchup

Opskrift - sådan laver du muffinsandwich med æg og bacon

Tid: 30 minutterHævetid: I alt 1 time og 50 minutterBagetid: 10 minutterAntal: 12 stk. 1. Muffins: Rør gæren ud i mælken. Tilsæt honning, æg, salt og smør. Hæld melet i, og ælt dejen sammen i 5-7 minutter på en røremaskine eller i hånden. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1½ time. Del dejen i 12 stykker, og tril dem til runde boller. Rul bollerne i durummel, og lad dem efterhæve i 20 minutter. 2. Tænd ovnen på 180°. Steg bollerne på begge sider på en tør pande, til de har taget en smule farve. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 10 minutter. Lad dem køle af. 3. Servering: Flæk bollerne, og rist dem på en brødrister eller i ovnen. Steg bacon sprødt, og spejl æggene på panden. Læg en skive cheddar på de 12 halve boller, og lad den smelte let. Smør ketchup på de andre 12 halve boller. Saml sandwicherne med æg og bacon, og servér med det samme.

Se flere opskrifter på sandwich her.

Læs også