Hovedretter

Sushi med wasabilaks

Sushi er nemt at lave og helt perfekt til at tage med i picnickurven. Få opskriften her.

Sushi med wasabilaks

Det tager ca. 30 min. at lave sushi med wasabilaks+ riskogning


Dette skal du bruge til sushi

200 g sushiris
1½ spsk sukker
1½ spsk
risvineddike
3-4 tangplader
150 g frisk laks

Mere inspiration til picnickurven? Prøv forårsruller med kylling

Salat


½ agurk
4 spsk
Mayonnaise
Wasabipulver/pasta
Lime
Peber
Evt. sesamfrø

Sådan gør du
Tilbered sushirisene efter anvisning på pakken. Opløs sukkeret i risvineddike. Hæld blandingen over de varme færdigkogte ris og lad dem afkøle på køkkenbordet. Læg en tangplade på din sushimåtte og fordel lidt ris på tangpladerne. Lad en stribe på ca. 3 cm være fri i toppen af måtten. Læg strimler af laks på risene sammen med lidt skåret salat og agurk i små terninger. Smag god mayonnaise til med wasabi, limesaft og
peber. Smør lidt wasabimayonnaise på fyldet og drys med sesamfrø. Fugt den frie ende af tangen med vand og rul pladen stramt sammen. Læg rullen på køkkenbordet med lukningen nedad, og skær den i skiver umiddelbart inden servering. Tag evt. lidt ekstra wasabimayonnaise med på picnicen.

Flere opskrifter med laks? Prøv f.eks. wraps med laks her

Læs mere om: