Sesamlaks med dampet spidskål
Hovedretter

Sesamlaks med dampet spidskål

Selv om solen bager, og du måske hellere vil være udenfor end at stå i køkkenet, skal du jo have noget godt at spise. Og den lækre laks er lavet på kun 20 minutter. Her får du opskriften på sesamlaks med dampet spidskål

Tid i alt: 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 store laksebøffer (fileter)
Salt og peber
1 spsk. sesamolie
Sesamfrø
2 spidskål
1 usprøjtet citron
3 stængler frisk dild
15 g smør
3 dl cremefraiche, 18 %
1-2 tsk. sennep
Friske krydderurter, f.eks. dild, kørvel og/eller purløg

Opskrift - sådan laver du sesamlaks med dampet spidskål

 
1. Varm ovnen op til 180°. 
 
2. Dup laksefileterne, pensl med sesamolie og drys med salt og peber. Vend laksekødet i sesamfrø, men undlad skindsiden. Læg fisken i en bradepande med skindsiden nedad og giv fisken 12-15 min. i ovnen afhængigt af størrelse. 
 
3. Fjern de yderste blade fra kålen og skær lidt af stokken fra. Skær kålen i kvarter og skyl den grundigt. Kom 2 dl vand i en gryde med saften fra ½ citron, 3 dildstængler og smør. Lad det koge op og damp spidskålen i gryden i 5 min. Lad den dryppe af i en sigte.
 
4. Rør cremefraiche med sennep, revet citronskal, citronsaft og hakkede krydderurter. Smag til med salt og peber. 
 
5. Servér kål med sesamlaks, cremefraichedressing og smørdampet spidskål.
 
 
Læs mere om: