Risotto med masser af grøntsager
Aftensmad

Risotto med masser af grøntsager

20. april 2013Opdateret 9. april
af Gitte Heidi Rasmussen
Opskrift: Kast dig ud i denne nemme, lækre og creme risotto fyldt med grøntsager

Det skal du bruge

  • 2-3 forårsløg
  • 250 g fennikelknold
  • 1½ dl risottoris
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 4-5 dl hønsebouillon
  • 75 g babyspinat
  • 30 g groftrevet parmesan
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  1. Snit forårsløgene og fenniklen - gem begge de grønne toppe.
  2. Sautér risottorisene i olivenolie ved middel varme. Tilsæt forårsløg samt fennikel og rist endnu 2-3 min.
  3. Hæld citronsaft ved og kog næsten helt ind. Tilsæt bouillon lidt ad gangen og lad din risotto koge under omrøring i 20 min. Spæd jævnligt med bouillon.
  4. Rør spinat samt toppen fra forårsløgene i din risotto og kog endnu 3-4 min. Bland med parmesan, smag til med salt og peber og drys med fennikeltop, inden du serverer din risotto.
  5. Server risotto som forret, eller server din risotto som hovedret sammen med kød.

Se flere opskrifter på risotto her.

Risotto er en traditionel italiensk primo - altså en forret. Den italienske primo består altid af en meget kulhydratholdig ret, som retter med pasta, polente, eller som denne risotto.

Risotto serveres derfor sjældent sammen med kød, da risotto oprindeligt ikke er en selvstændig ret. Og kødet traditionelt serveres i hovedretten, secundo.

Du kan selvfølgelig godt servere kød til din risotto, hvis du vil servere risotto som hovedret. Her er rester fra en helstegt kylling eller anden steg fx ideel, da kødet ikke skal stege med i din risotto.

Læs også