Hovedretter

Grønkålstærte med valnødder

Her er en lækker tærte, som kan serveres som hovedret, som del af buffetbordet, til vegetarens julefrokost eller som tilbehør til kød. Tærten er stor, men den smager også godt kold til frokost næste dag

Tid: en god lille time

Det skal du bruge

1 rulle tærtedej

1 porre

1 stort løg

150 g ribbet grønkål (ribbet for tykkeste stængler)

Smør

2½ dl sødmælk

3 æg

Salt, peber

½ tsk revet muskatnød

Ca. 150 g brie

En håndfuld valnødder

Små tomater til servering

Har du lyst til at kaste dig over flere opskrifter med kål? Her får du 6 opskrifter

Sådan gør du:

Læg tærtedejen i en smurt tærteform.

Hak porre, løg og grønkål i foodprocessoren, evt. ad to omgange – det skal ikke være finthakket. 

Svits blandingen i lidt smør et øjeblik i en stor gryde og afkøl.

Pisk mælk, æg og krydderier sammen, rør grønkålsblanding i og hæld den i tærteformen. 

Fordel små stykker brie i, og bag tærten ved 200 grader i 35-40 min. Når den mangler 10-12 min., lægges valnøddekernerne over.

Servér tærten med små tomater eller tomatsalat.

Mere tærteinspiration! Her får du opskriften på spelttærte med ørred, porrer og ærter

 
Læs mere om: