Cremet tærte med gedeost
Anette Nilsson
Hovedretter

Cremet tærte med gedeost

Få opskriften på SØNDAGs lækreste tærte fyldt med sommerens friske grønsager.

Tid: 1 time.

Dej:

150 g smør

3 dl hvedemel

2 spsk koldt vand

Fyld:

4-5 små gulerødder

2 nye løg

4 fed hvidløg

1 dl blandede krydderurter, f.eks. persille 

og basilikum

100 g gedeost

3 æg

3 dl fløde

1 tsk sambal oelek

Sennep til tærtedejen

Sådan gør du:

Bland ingredienserne til dejen sammen, gerne i en food-processor. 

Rul dejen ud – ca. 4 mm tyk – og læg den i en smurt tærteform.

Sæt den i fryseren i ca. 15 min. 

Varm ovnen op til 175 grader.

Skrab gulerødderne og skær dem og løgene i mindre stykker.

Blancher dem i letsaltet kogende vand i ca. 2 min., dræn og afkøl.

Hak hvidløg og krydderurter.

Mos gedeosten med en gaffel i en skål. 

Tilsæt hvidløg, urter, æg, fløde og sambal oelek og krydr med salt og peber.

Tag dejen ud af fryseren og pensl den med lidt sennep. 

Læg grøntsagerne ovenpå og hæld æggeblandingen over. 

Bag tærten i ovnen i ca. 40 min., afkøl lidt og server gerne med en god salat.

I galleriet herunder kan du finde 11 opskrifter på lækre forretter

11 opskrifter på lækre forretter