bacontærte med løg og soltørrede tomater
Hovedretter

Bacontærte med løg og soltørrede tomater

Det er helt i orden at springe over hvor gærdet er lavest med hensyn til bunden. Så tager tærten ikke så lang tid at lave - perfekt til travle hverdage. Her får du opskriften på bacontærte med løg og soltørrede tomater

Tid i alt: 50 min
Antal personer: 2

DET SKAL DU BRUGE

1 rulle færdigkøbt tærtedej, evt. fuldkorn
150 g bacon i tern
2 mellemstore løg
1 bdt. forårsløg
8 soltørrede tomater i marinade (drænet)
1½ dl fløde
1½ dl revet ost
2 sammenpiskede æg (str. L)
1½ tsk. salt, 3/4 tsk. peber

TILBEHØR

Salat af blandede salatblade, squash i tynde skiver, feta, oliven, olivenolie og citronsaft

Opskrift - sådan laver du bacontærte med løg og soltørrede tomater

 
1. Varm ovnen op til 180°. 
 
2. Kom dejen i en smurt form og prik den med en gaffel. Forbag bunden i 8 min. i den varme ovn. Steg baconen på en tør pande i ca. 2 min. Tilsæt snittede løg og steg, til de klares. Kom snittede forårsløg og tomater skåret i strimler i panden. Hæld derefter fløde på og lad det småsnurre for svag varme nogle minutter. Tag panden af varmen og rør ost og æg i. Krydr med salt og peber. Lad det afkøle for en kort stund. Fordel fyldet i et jævnt lag i den forbagte tærtebund. Bag tærten, til æggemassen er stivnet og bunden gennembagt, ca. 25 min. 
 
 
Læs mere om: