And med fyld
Hovedretter

And med fyld

And hører julen til - her får du en opskrift på and med fyld

DET SKAL DU BRUGE

1 and på min. 3 kg
5 æbler
200 g svesker (gerne stenfri)
Salt og peber

 

Tid: 3½ time
Husk, der er meget mere kød på en stor and end på en lille, der ofte svinder til ingenting under stegningen.

Opskrift - sådan laver du and med fyld

1. Er anden frossen, tøes den op i køleskal i mindst 2 døgn - eller på køkkenbordet et døgn, men det kan ikke anbefales.

2. Tag indmaden ud. Fjern de to kirtler der ses inde i anden, og skyl og tør den ind- og udvendigt. Gnid den udvendigt i salt og peber. Skær vingerne af og gem dem til saucen.

3. Halvér og udkern æblerne, skær dem i kvarter. Udsten evt. sveskerne. Gnid anden med groft salt og peber indvendigt og fyld den med svesker og æbler. Luk den med et par kødnåle.

4. Læg anden med ryggen opad i en bradepande og sæt den i ovnen ved 250 grader. Vend anden efter 15 minutter og skru ned til 180 grader. Hæld 2 dl vand i bradepanden. Steg anden mør i ca. 2½ time. Spæd evt. med vand under stegningen.

5. For at se om anden er færdigstegt, kan man løsne et lår. Sidder det fast på skroget, skal anden ind igen og have 20 minutter mere.

6. Lad anden hvile i 10-20 minutter, inden den skæres ud.

7. Hæld skyen i en skål og stil den koldt, så samler fedtet sig på overfladen. Fedtet skal blandt andet bruges i rødkålen, til julefrokosten eller til natmad. Hvis det er muligt, hældes skyen i saucen - få ikke for meget fedt med.

Prøv også: Stegt and med hjemmelavet sauce

Til juleanden hører de brunede kartofler - få opskriften her