Forretter

Jomfruelig Vichyssoise

Her får du opskriften på en skøn jomfruelig Vichyssoise

Jomfruelig Vichyssoise (Tid: 30 min. + afkøling)

Ingredienser til Jomfruelig Vichyssoise
2-3 porrer
8 kartofler,
evt. 2 bagekartofler
1 spsk smør
6-8 dl grøntsagsbouillon
½-1 dl purløg
2-2½ dl piskefløde
8-10 jomfruhummerhaler
Salt, peber

Fremgangsmåde til Jomfruelig Vichyssoise
Rens porrerne og skær dem i skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i terninger.

Kom porrer og kartofler i en gryde med smør og rist et par min., uden at de tager farve. Tilsæt grøntsagsbouillon og lad det koge i 15-20 min.

Blend suppen med purløg og hæld tilbage i gryden. Tilsæt fløde, kog op og smag til med salt og peber.

Sæt suppen på køl til servering. Pil jomfruhummerhalerne og steg dem let i smør i 2 min. på panden.

Servér den kolde suppe med hummerstykker og purløg.

 

Her får du fem lækre opskrifter på retter med nye kartofler

God'morgen
kartofler

Kartoffelblinis med stenbiderrogn

Jomfruelig Vichyssoise

 

Kartoffel og krebsecocktail

Kartoffelmad med purløgsmayo

 

Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.

Kvalitetsprodukter til køkkenet i SØNDAGs webshop

Træfad i olientræ
fra Madam Stoltz.
299 kr.

>> køb HER

Vin-termometer
fra Bengt Ek Design.
249 kr

>> køb HER

Knivsæt fra Shun:
kokkekniv + altmuligkniv
1.999 kr.

>> køb HER