Mette Blomsterbergs opskrift på krydret gløgg
Drikke

Gløgg: Mette Blomsterbergs opskrift på krydret gløgg

Mangler du lidt at lune dig på i den kolde juletid, så prøv denne krydrede og smagfulde gløgg

DET SKAL DU BRUGE

1 flaske rødvin
Mandelsplitter
Rosiner

GLØGGKONCENTRAT

½ usprøjtet appelsin
2 hele kanelstænger
2 laurbærblade
2 stjerneanis
½ tsk hel, sort peber
½ spsk hel allehånde
½ spsk hele nelliker
½ tsk hel kardemomme
30 g brun farin
2½ dl vand

Hvert år til jul bliver gløgg serveret i store mængder til diverse julearrangementer. Gløgg passer godt sammen med lune æbleskiver, og til de lidt kølige juleaftener i december måned. Prøv denne krydrede og smagfulde gløgg af Mette Blomsterberg.   

 

Skal du have lidt sødt og godt til din gløgg? Få opskrift på småkager der passer hertil. 

Opskrift - sådan laver du den krydrede gløgg

1. Vask appelsinen og skær den i grove stykker. 

2. Kom stykkerne, alle krydderierne, farin og vand i en kasserolle. Bring det hele til kogepunktet og lad det småsimre i 10 min. under låg. Tag af varmen og lad det trække under låg i ca. 2 timer.

Få 13 numre af SØNDAG leveret med posten - kun 400 kr.

3. Sigt over i en ny gryde, tilsæt rødvinen og varm nænsomt gløggen op til 80 grader.

4. Kom mandler og rosiner i glas, hæld den rygende varme gløgg over og server straks, evt. med hjemmebagte brunkager til.

Hvordan dækker kendte danske kvinder op til jul? Få svaret her.