Hvert år til jul bliver gløgg serveret i store mængder til diverse julearrangementer. Gløgg passer godt sammen med lune æbleskiver, og til de lidt kølige juleaftener i december måned. Prøv denne krydrede og smagfulde gløgg af Mette Blomsterberg.
Skal du have lidt sødt og godt til din gløgg? Få opskrift på småkager der passer hertil.
1. Vask appelsinen og skær den i grove stykker.
2. Kom stykkerne, alle krydderierne, farin og vand i en kasserolle. Bring det hele til kogepunktet og lad det småsimre i 10 min. under låg. Tag af varmen og lad det trække under låg i ca. 2 timer.
3. Sigt over i en ny gryde, tilsæt rødvinen og varm nænsomt gløggen op til 80 grader.
4. Kom mandler og rosiner i glas, hæld den rygende varme gløgg over og server straks, evt. med hjemmebagte brunkager til.
Hvordan dækker kendte danske kvinder op til jul? Få svaret her.