Desserter

Mazarintærte med hasselnødder

En skøn tærte fyldt med lækre hasselnødder. Perfekt til eftermiddagskaffen eller som det søde punktum efter en god middag. Her får du opskriften på mazarintærte med hasselnødder.

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 8 min
Antal personer: 8

Kagebund:

125 g smør + lidt til formen
130 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 æg
125 g flormelis
½ dl piskefløde

Nøddefyld:

200 g hasselnøddekerner
125 g smør
½ dl piskefløde
20 g hvedemel
80 g rørsukker

Chokoladekant:

200 g mørk chokolade, f.eks. mørk overtræk fra Odense
 

Mazarinkage med hasselnødder:

Tænd ovnen på 180°. Riv smør i en skål, tilsæt mel og bagepulver, og pisk til en smuldret masse. Pisk æg med flormelis og fløde, og rør det i smørblandingen. Hæld dejen i en smurt tærteform, og bag bunden i ovnen i 20 minutter. Tag bunden ud af ovnen. Lad kagen falde sammen, eller tryk den forsigtigt ned i formen. Skru ovnen op på 225°. Rist hasselnødderne på en meget varm pande, til de brune hinder er til at smuldre af. Ryst panden jævnligt, så nødderne ikke brænder på. Afkøl, og hak nødderne groft. Smelt smør, fløde, mel og rørsukker sammen i en gryde under omrøring. Tilsæt hakkede nødder. Fordel fyldet på bunden, og bag tærten i 8-10 minutter, til nøddeblandingen bobler. Afkøl tærten i formen på en bagerist. Smelt chokoladen over vandbad. Tag kagen ud af formen, og pensl kanten med chokolade. Lad chokoladen tørre, og servér.